Prima pagină » Actualitate » Cât costă să te dai cu skijetul în Mamaia: Prețurile sunt mai mari ca în Grecia, Turcia sau Italia
Cât costă să te dai cu skijetul în Mamaia: Prețurile sunt mai mari ca în Grecia, Turcia sau Italia

Cât costă să te dai cu skijetul în Mamaia: Prețurile sunt mai mari ca în Grecia, Turcia sau Italia

25 iul. 2024, 09:27, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Suntem în plin sezon estival și mulți români aleg să meargă pe litoralul românesc pentru a-și petrece concediul. Mamaia rămâne una dintre destinațiile favorite pentru turiștii români, asta în ciuda faptului că prețurile la toate produsele și serviciile sunt uriașe și nu oricine își mai permite. Turiștii care vor să se distreze la mare vor să știe, printre altele, și cât costă să te dai cu skijetul în Mamaia.

Cât costă să te dai cu skijetul în Mamaia

O activitate considerată foarte distractivă de iubitorii de senzații tari, dar care e din ce în ce mai scumpă este plimbarea cu skijetul. Pe litoralul românesc, o astfel de activitate te lasă fără prea mulți bani de cheltuială.

În lunile de vară, turiștii români merg pe plajele de la malul Mării Negre pentru a se relaxa și a se deconecta de la haosul cotidian, iar mulți aleg să se distreze plimbându-se cu skijetul. Cât costă o altă activitate în 2024?

Ei bine, în Mamaia, dacă vrei să închiriezi un skijet, va trebui să ai ceva bani în buzunar. O plimbare de zece minute pentru o persoană costă 250 de lei, un preț uriaș dacă comparăm cu alte țări. Spre exemplu, într-o stațiune din Grecia, o plimbare de 15 minute cu skijetul costă 23 de dolari.

Dacă optezi pentru 30 de minute de adrenalină prețul crește la 500 de lei, iar pentru trei ore trebuie să cheltuiești 1.500 de lei de persoană.

„Vorbim de un tarif descurajator!“

Un operator privat din stațiunea Mamaia nu doar că oferă servicii la tarife mai scumpe ca în străinătate, dar a stabilit și un program în care turiștii pot să stea la plajă, respectiv de la 08:3 la 20:00, deși mulți români preferă să stea la soare încă de la primele ore ale dimineții sau chiar de la răsărit.

Astfel, în funcție de rândul pe care turiștii își doresc să stea la plajă, aceștia au de ales între rândul 1, 2 sau 3 ori își pot așeza cearceaful sau prosopul în fața primului rând de șezlonguri, chiar la malul mării, acesta fiind cel mai scump loc. Pentru rândul 1, două șezlonguri +umbrelă costă 150 de lei / zi, pentru rândul 2 – două șezlonguri + umbrelă costă 120 de lei / zi, iar în rândul 3, două șezlonguri + umbrelă costă 100 de lei / zi. Locul cu cearșaf în fața rândului 1 (1.4 x 2 m) costă 200 de lei / zi.

„Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenţilor şi invitaţilor acestora. Tariful solicitat pentru amplasarea cearşafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşază cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii”, spun reprezentanții operatorului privat.

Fostul șef ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că prețurile sunt puse special pentru a descuraja.

„Dacă cearşaful este aşezat în zona plajei cu destinaţie comercială închirierii de şezlonguri cu siguranţă poate percepe tarif. E clar că vorbim de un tarif descurajator, mă gândesc că nimeni nu…. la banii ăștia mai bine îţi închiriezi o cameră de hotel”, a declarat Horia Constantinescu.

Așadar, turiștii români, care vor să se distreze pe litoral, trebuie să știe cât costă să te dai cu skijetul în Mamaia și câți bani trebuie să aloci acestei distracții.

Comentarii
  • Sarantoci care se cred vedete

    Dar ce are daca stati cuminti pe plaja si nu aruncati banii pe lucruri inutile?

    Voi nici bani pentru chirie nu aveti dar vreti sa mergeti pe skijet. Vai de capul vostru de saracii care se cred vipuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *