Prima pagină » Actualitate » Cât costă să închiriezi un șezlong în Mamaia! Prețurile au sărit în aer!
Cât costă să închiriezi un șezlong în Mamaia! Prețurile au sărit în aer!

Cât costă să închiriezi un șezlong în Mamaia! Prețurile au sărit în aer!

04 iun. 2024, 15:11,
BZI.ro, în Actualitate

Suntem de mai bine de o lună în sezonul estival, dar se pare că sunt mulți români care se plâng de ceea ce au găsit și în acest an pe plajele românești. Dacă te-ai decis să-ți petreci un sejur pe litoral, este bine să știi cât costă să închiriezi un șezlong în Mamaia, iar pentru început este bine să știi că prețurile au luat-o complet razna.

Cât costă să închiriezi un șezlong în Mamaia

De la 1 mai, românii au dat startul noului sezon estival din 2024 pe litoralul românesc, și sperau la prețuri ceva mai accesibile. A fost o scurtă perioadă așa, dar acum se pare că lucrurile au luat-o razna complet.

Deși, conform tour-operatorilor, au fost peste 30.000 de români pe plajele din stațiunile de la Marea Neagră, începând cu acest weekend, mulți dintre ei au avut parte de surprize extrem de mari, mai ales dacă vorbim de prețurile practicate.

După cum bine se știe, ca și în alți ani, odată cu venirea oficial a primei luni de vară, prețurile la sejururi au crescut. Ba mai mult, inclusiv prețurile la servicii, precum închirierea unui șezlong, au luat-o razna total, mai ales în Mamaia.

Mai scump decât în străinătate

Dacă anul trecut erau anunțate scumpiri cu cel puțin 15% la mai toate prețurile, în aceeași perioadă, se pare că în acest sezon turiștii au ajuns să plătească până la 50 de lei pentru un șezlong. În comparație, pe insula Comino din Malta, un turist plătește pentru un șezlong 7 euro, iar dacă vrea și o umbrelă va plăti alți 5 euro, în total 12 euro.

Deși este în plină desfășurare programul „Litoralul pentru toți”, prețurile practicate în Mamaia sunt cu mult peste cele regăsite, spre exemplu, în Grecia prețurile au mai crescut, astfel că turiștii plătesc între 10 și 15 euro pentru un șezlong și o umbrelă.

Din păcate, odată cu modernizarea plajelor din Mamaia și Eforie, turiștii români s-au plâns de modul în care sunt gestionate plajele, fiind zeci de metri de plajă neamenajate, dar cu toate astea prețurile sunt exagerat de mari.

Pe de altă parte, dacă turiștii au ales alte plaje, cum sunt plajele din Grecia, vor constata că și aici pentru acest sezon prețurile au crescut cu cel 10%, la mai toate serviciile oferite de operatori.

Dar autoritățile elene anunțau înainte de începerea sezonului că vor exista anumite prime de vacanță pentru Grecia în 2024, mai ales pentru cei afectați de incendiile devastatoare de anul trecut.

Dacă anul trecut prețurile începeau de la 25 de lei și ajung până la 150 de lei pentru un șezlong, pe plajele de „fițe” din Mamaia Nord.

Ba, mai mult, administratorii plajelor îi atenționau pe români să nu-și mai lase obiectele personale pe șezlong, în ideea de a-l ține ocupat. Astfel, dacă lipseai 30 de minute, pierdeai șezlongul, care putea fi relocat altui turist, conform unei politici implementate pe o plajă.

În Eforie, prețul mediu al unui șezlong era de 40 de lei. O familie de trei persoane plătea 120 de lei, plus consumația de la bar, alți bani, altă cheltuială. Dacă vorbim de Mamaia, șezlongurile erau la 30 de lei, dar și la 150 de lei, în cazul plajelor din zona de nord a stațiunii.

Dat fiind că se apropie perioada concediilor, mulți români vor să știe cât costă să închiriezi un șezlong în Mamaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *