Prima pagină » Actualitate » Cât costă o sticlă de apă pe Litoral! Șeful ANPC: „La Nisa o apă costă 2,9 lei, iar la Costinești 16 lei!“
Cât costă o sticlă de apă pe Litoral! Șeful ANPC: „La Nisa o apă costă 2,9 lei, iar la Costinești 16 lei!“

Cât costă o sticlă de apă pe Litoral! Șeful ANPC: „La Nisa o apă costă 2,9 lei, iar la Costinești 16 lei!“

18 iul. 2024, 09:27,
în Actualitate

Foarte mulți turiști, mai ales tineri, care au fost zilele trecute pe Litoral, s-au plâns de faptul că prețurile pur și simplu au explodat. Românii s-au declarat nemulțumiți când au văzut cât costă o sticlă de apă pe Litoral, într-un supermarket. Șeful ANPC, Paul Anghel, a reacționat dur la această informație, spunând că nu este normal ca la Costinești apa să coste 16 lei, în timp ce la Nisa e 2,9 lei.

Cât costă o sticlă de apă pe Litoral!

Paul Anghel, director ANPC, a declarat că nu este normal ca o banală sticlă cu apă să coste 16 lei într-un supermarket din Costinești, în această perioadă. Șeful ANPC spune că la Nisa este mai ieftină apa decât la Costinești.

„Lungul drum al unei banale sticle de apă plată de la aproximativ 2,5 lei într-un supermarket la 16 lei în Costinești (stațiunea tineretului). La Nisa într-un supermarket o apă de 1,5l costă aproximativ 0,58 euro – 2,9 lei… Dacă stațiunea Costinești ar fi arătat ca Nisa… spunea un clasic în viața”, a precizat Paul Anghel.

Directorul ANPC a răspuns și la un comentariu făcut de reprezentanții unei firme care se ocupă cu livrarea de băuturi pe litoral.

„La festival nu erau tineri? E ok prețul?”, a întrebat Paul Anghel.

„Prețul asta a fost la festival, omul ăsta vă agită cum vrea el”, este comentariul postat de reprezentanții firmei care livrează băuturi.

Răspunsul șefului ANPC nu a întârziat să apară.

„La festival nu erau tineri? E ok prețul? agit? Vi se pare moral, corect, un asemenea preț?”, scrie Paul Anghel.

De asemenea, un alt urmăritor al paginii directorului ANPC scrie că apa este mai ieftină în supermarket-urile din Grecia față de cele din România.

„În Grecia la restaurant o apă la 1 litru costă 2 euro; o apă la 0.5 litri pe plajă costă 0.5 euro…de ce? Pentru că au reglementate prețurile astea. Știu că în alte postări promovați litoralul românesc, cu care personal nu am nimic, însă prețurile, calitatea serviciilor și a apei mării lasă de dorit și de aceea, în continuare foarte mulți români aleg să își facă vacanțele pe litoralul țărilor vecine și nu numai”, a scris altcineva.

Cartofi prăjiți, vânduți cu 120 de lei kilogramul

De la începutul sezonului foarte mulți turiști s-au plâns de prețurile mari practicate în stațiunile românești de la Malul Mării Negre. Recent, un turist arăta bonul de la o autoservire din Mamaia, cartofii prăjiți erau vânduți cu 70 de lei kilogramul.

Altcineva a plătit puțin peste 16 lei pentru o porție de cartofi prăjiți, care erau vânduți cu 120 de lei kilogramul, în Eforie Sud. Atât l-au taxat comercianții, iar mesajul său s-a viralizat rapid, declanșând un val de comentarii.

Pentru o porție de cartofi prăjiți de 135 de grame, clientul terasei din Eforie Nord a plătit 16 lei.

„120 lei kg? Sunt eu mai orb sau că nu înțeleg. E 4 lei kg de cartofi”, a comentat cineva la vederea fotografiei cu bonul din Eforie Nord.

Acum, șeful ANPC, Paul Anghel, a reacționat dur când a văzut cât costă o sticlă de apă pe Litoral.

Comentarii
  • Daca se duc pe litoralul romanesc sa plateasca pentru ca asta isi doresc sa faca.

    Altfel ar putea alege alte plaje din Europa si nu numai, unde cu siguranta e cu mult mai ieftin.

    • Pe litoralul romanesc nu mai merg de 20 ani si atunci mai era cum mai era, acum e jale!Prefer Grecia si mai nou Croatia!

  • Când pisica nu-i acasă, patronii joacă pe masă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *