Prima pagină » Actualitate » Cât costă o porție de hamsii în Vama Veche: Prețul surprinzător de mare la început de sezon
Cât costă o porție de hamsii în Vama Veche: Prețul surprinzător de mare la început de sezon

Cât costă o porție de hamsii în Vama Veche: Prețul surprinzător de mare la început de sezon

24 iun. 2024, 09:15,
BZI.ro, în Actualitate

Sezonul estival a început de ceva timp și românii au luat cu asalt litoralul românesc. Totuși, mulți se plâng că prețurile sunt mai mari decât în Bulgaria, Turcia sau Grecia. Astfel, turiștii au rămas uimiți când au văzut cât costă o porție de hamsii în Vama Veche.

Cât costă o porție de hamsii în Vama Veche

Vama Veche a fost, pentru mult timp, considerată stațiunea tinerilor, datorită prețurilor bune. Lucrurile s-au schimbat în ultimii ani, iar Vama Veche a devenit una dintre cele mai scumpe stațiuni de pe litoralul românesc.

O noapte de cazare la Vama Veche pleacă de la 200 de lei și poate ajunge până la 1.000 de lei.

Când vine vorba de mâncare, lucrurile se complică. O simplă porție de hamsie cu usturoi costă 59 de lei.

Se știe că hamsiile prăjite cu mujdei de usturoi se numără printre preparatele culinare adorate de turiștii care ajung la malul mării. Pe litoralul românesc se vând mii de porții, însă acest fel de mâncare se poate face simplu și acasă.

„Tot ce trebuie să faci este să cumperi pește și să te asiguri că ai în gospodărie făină, mălai, sare, usturoi și ulei de floarea soarelui. Așadar, este nevoie de foarte puține ingrediente pentru o porție generoasă și mai ales, delicioasă. Făina se pune într-o tavă încăpătoare peste care se adaugă mălaiul. Se pune sare, în funcție de gustul fiecăruia și se amestecă bine toate ingredientele cu ajutorul unei tel. Hamsia se dă prin această compoziție, apoi se scoate și se scutură de exces. Hamsia se prăjește într-o tigaie, timp de 7-10 minute, cât să se rumenească bine pe toate părțile. Când este gata se scurge bine de ulei și se scoate pe un prosop de hârtie, care are rolul de a absorbi excesul de ulei de floarea soarelui. Mujdeiul de usturoi se face extrem de simplu și rapid. Se curăță câțiva căței de usturoi, care se pisează și se amestecă cu un praf de sare și puțin ulei. Hamsiile cu mujdei de usturoi se servesc calde, alături de mămăligă”, a precizat un internaut.

Prețuri în Vama Veche de Rusalii

Luni, 24 iunie 2024, de Rusalii, sunt așteptați în jur de 80.000 de turiști pe tot litoralul. Prețurile în minivacanța Rusalii, în Vama Veche ajung la 20 lei pentru un peşte pe plită sau saramură 100 g, 50 lei pentru preparate din pui, 80 de lei pentru preparate din porc și până la 160 de lei pentru preparate din vită.

Dar, cei care vor mâncăruri mai sofisticate trebuie să scoată sume mai mari din buzunare. Porția de fructe de mare cu rapane, caracatiță, creveți și midii este 90 de lei, 500 de grame cu garnitură.

Turiștii nu cred că prețurile sunt accesibile și sunt nevoiți să pregătească bugete mai mari.

„(Preţurile) Mai mari ca în Grecia, mai mici ca în Spania. Sincer, raportat la calitate preţ nu e aşa bun, dar probabil ne întoarcem în Vamă pentru nostagia de aici”, a spus un turist.

„Cred că ajungi la 400 de lei cu tot cu distracţie. Bine, poţi să cheltui şi puţin, nu e neapărat să cheltui foart mult, cheltui cât ai până la urmă”, a menționat un alt turist.

Așadar, prețurile pe litoralul românesc nu sunt pentru toate buzunarele, iar mulți turiști au rămas uimiți când au văzut cât costă o porție de hamsii în Vama Veche.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *