Prima pagină » Actualitate » Cât costă o porție de calamar, în Eforie Sud: „Cumperi cu 3 lei, dai cu 100!” – VIDEO
Cât costă o porție de calamar, în Eforie Sud: „Cumperi cu 3 lei, dai cu 100!” - VIDEO

Cât costă o porție de calamar, în Eforie Sud: „Cumperi cu 3 lei, dai cu 100!” – VIDEO

12 iul. 2024, 09:33,
BZI.ro, în Actualitate

Suntem în plin sezon estival și mulți români își fac planuri pentru a-și petrece timpul pe litoral. Cei care sunt deja pe litoralul românesc sau care au fost au împărtășit pe rețelele de socializare experiențele avute. Astfel, un bărbat a împărtășit recent experiența sa din Eforie Sud, dezvăluind și provocările legate de prețurile piperate pe care le-a întâlnit acolo. Acesta a arătat cât costă o porție de calamar în Eforie Sud, dar și alte feluri de mâncare.

Cât costă o porție de calamar în Eforie Sud

Suntem deja în perioada de vârf a sezonului estival, iar asta i-a determinat hotelierii să majoreze prețurile pe noapte. De asemenea, reprezentanții HoReCa au crescut și ei costurile. Nu doar șezlongurile pe malul mării și cazările sunt mai scumpe, ci și mâncarea și băuturile. Un bărbat a împărtășit în mediul online experiența sa cu privire la prețurile de pe litoralul românesc.

Stațiunea Eforie Sud este cunoscută pentru plajele sale frumoase și atmosfera relaxantă și poate fi o destinație atrăgătoare pentru cei care doresc să se relaxeze pe malul mării Neagră. Cu toate acestea, pentru mulți turiști, experiența poate veni la un cost semnificativ. Bărbatul a remarcat că prețurile au fost mult peste așteptările sale inițiale.

În timp ce se plimba pe faleza din Eforie Nord, bărbatul a remarcat cu surprindere cât de mari sunt prețurile în comparație cu alte țări, cum ar fi Grecia. De exemplu, cartofii prăjiți sunt vânduți cu 10 lei la 100 de grame, la fel și inelele de calamari , iar 50 de grame de mămăligă costă 6 lei.

„Nu îmi vine să cred! Mămăliga… 50 de grame, 6 lei. Nu îmi revin! Adică, 100 de grame, 12 lei și un kilogram de mămăligă 120 de lei. Punga de mălai este 3-4 lei, din ea faci 2-3 kilograme de mămăligă. Prețurile au crescut pe faleză!”, a spus acesta pe canalul său de YouTube.

Prețuri mai mari la gogoși și clătite

Mai mult, față de alimentele principale, bărbatul a remarcat că prețurile sunt ridicate și pentru produsele mai uzuale de pe faleza din Eforie Nord, cum ar fi gogoșile și clătitele, care costă între 7 și 10 lei. Aceste produse, care în alte locuri ar putea fi mai accesibile, au fost percepute ca fiind costisitoare în stațiunea românească.

În Eforie Nord, prețurile pentru alimente variază considerabil, reflectând o gamă largă de opțiuni gastronomice. Un covrig simplu costă aproximativ 3 lei, în timp ce o cafea poate fi savurată la prețul de 5 lei. O plăcintă delicioasă cu telemea costă 7 lei, iar pentru o porție de clătite, turiștii trebuie să aibă la ei 12 lei.

Dacă preferi ceva mai consistent, o shaorma te va costa 27 de lei. Aceste prețuri indică o varietate în opțiunile de mâncare din stațiune, dar și necesitatea de a planifica cheltuielile cu atenție pentru a se potrivi cu bugetul personal de vacanță.

În ceea ce privește prețurile la cazare, în Eforie Nord, o cameră dublă într-un hotel de 3 stele costă, de astăzi, de la 165 de lei pe noapte. La 4 stele, cu tot cu demipensiune, ajunge la 671 de lei.

Altfel, un român a arătat cât costă o porție de calamar în Eforie Sud, dar și alte feluri de mâncare, în plin sezon estival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *