Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cât costă o coroană de flori. Care sunt prețurile serviciilor funerare

Cât costă o coroană de flori. Care sunt prețurile serviciilor funerare

25 feb. 2021, 12:12,
în Stiri si curiozitati

Cât costă o coroană de flori pentru înmormântare și care sunt prețurile pe care serviciile funerare le practică urmează să aflăm în rândurile ce urmează. Atunci când vine vorba despre alesul coroanelor pentru înmormântare trebuie să știm faptul că acestea pot fi din flori naturale sau artificiale.

Aranjamentele și prețurile diferă de la fiacre serviciu funerar în parte.

Ce preț are o coroană de flori pentru înmormântare

Site-urile de specialitate ne oferă o idee pentru a ne putea da seama cât costă o coroană de flori pentru înmormântare. Prețurile coroanelor sunt extrem de variate. Acestea încep de la 70 de lei și pot ajunge la 250 de lei. În funcție de aranjament, mesaj sau florile pe care le alegem prețul acestora urca. Astfel, pentru o coroană simplă realizată din flori artificiale pe un suport de brad sau pin, suma pe care trebuie să o plătim este de 70 de RON.

În cazul în care optăm pentru o coroană de flori naturale trebuie să știm faptul că florile din care sunt realizate acestea au o importanță majoră în preț.  Așadar, pentru o coroană realizată din trandafiri și garoafe, de 80 de cm, trebuie să plătim 180 de lei, pentru o coroana făcută din 100 de garoafe roșii și albe, la o dimensiune de 1,5 m, trebuie să scoatem din buzunar 225 de lei.

Pentru o coroană model semolina, confecționată din 120 de garoafe albe și roșii pe un suport de brad natural vom fi nevoiți să plătim suma de 25 de lei. Tadițiile românești cu privire la inmormantari sunt la fel de diferite, in functie de zona tarii, precum semnificatiile alaturate faptului ca mortul zâmbeşte.

Unele servicii funerare oferă și coroane cu prețuri mai piperate și anume coroanele de lux. Prețurile acestora încep de la 290 de lei și ajung la 1100 de lei. Cea mai ieftina coroană din aceasta categorie este realizata din 50 de cupe de crini și anthurium roșu, dimensiunea acesteia este de 1,2 m, iar prețul este de 290 de lei.

Pentru 1100 de lei puteți primi o coroana din 100 de trandafiri și 50 de cale la o dimensiune de 1,3 – 1,5 m înălțime.

Mesaje pentru coroane de flori pentru înmormântare

La fel ca și în cazul mesajelor de pe cruce, pe coroanele de flori sunt mereu atașate panglici cu mesaje funerare. Acestea sunt alese în funcție de gradul de prietenie sau rudenie cu persoana decedată. Mesajele sunt de obicei simple, personale și pline de respect. Panglica unei coroane reprezintă un alt element important în conturarea aranjamentului floral din care este formata coroana.

Printre cele mai folosite mesaje pe coroanele de flori regăsim următoarele:

1. Rămâi mereu în amintirea noastră!

2. Nu te vom uita niciodată!

3. Cuvintele nu ne pot exprima durerea pe care o simțim…

4. Sincere regrete!

5. Sincere condoleanțe!

6. Te purtăm în suflete pentru totdeauna!

7. Dumnezeu să îl ierte! / Dumnezeu să o ierte!

8. Odihnește-te în pace!

9. Zbor lin către îngeri…

10. Zbor lin spre cer…

În clipele dificile, când trebuie să ajungem la un serviciu funerar, trebuie să uitam de cât costă o coroană sau cheltuielile pe care urmează să le facem. Toate aceste lucruri sunt în memoria persoanei dragi dispărute cu care nu ne vom putea revedea în aceasta viață și din acest motiv banii nu ar trebui să fie atât de importanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *