Prima pagină » Actualitate » Cât costă o ciorbă într-o stațiune de la munte: Prețurile nici nu se apropie de cele de pe litoral
Cât costă o ciorbă într-o stațiune de la munte: Prețurile nici nu se apropie de cele de pe litoral

Cât costă o ciorbă într-o stațiune de la munte: Prețurile nici nu se apropie de cele de pe litoral

03 sept. 2024, 10:38,
în Actualitate

Calendaristic a venit toamna, dar temperaturile ridicate îi îmbie pe români spre munte. Astfel, turiștii care au ales traseele montane s-au bucurat de peisaje superbe. Și după o drumeție nu ai cum să nu te oprești la o terasă sau la un restaurant să mănânci. Tocmai de aceea, mulți români vor să știe cât costă o ciorbă într-o stațiune de la munte sau cât trebuie să plătească pentru o friptură.

Cât costă o ciorbă într-o stațiune de la munte

De la 1 septembrie, calendaristic este toamnă, doar că temperaturile de afară încă sunt de vară. Din acest motiv, mulți români aleg să-și petreacă vacanțele în stațiunile montane din România.

Mulți turiști nu s-au mulțumit cu priveliștea de la poalele munților și au preferat să ia masa în aer liber, în centrul Brașovului. Răsfățul a costat cel puțin 100 de lei, de persoană.

Pentru o ciorbă, turiștii plătesc în jur de 30 de lei, o friptură cu garnitură ajunge la 65 de lei, iar un desert, la 30 de lei.

Au fost temperaturi ridicate în week-end-ul trecut și la poalele munților Trascău, în județul Alba. În aceste condiții, turiștii au ieșit la plimbare într-unul dintre cele mai frumoase sate din România: Rimetea. De aici se pot face drumeții până la Piatra Secuiului.

„Este prima zi de toamnă, este cald. Am ales un traseu cu copii care este mai ușor. View-ul de sus cred că este cel mai grozav. Ai o vedere de ansamblu, ai aer curat, natură, o briză de toamnă”, a declarat o turistă.

Moara de apă, veche de aproape 300 de ani, îi face pe turiști să zăbovească. În zonă, vizitatorii pot închiria biciclete cu 50 de lei pe zi, pot face rafting pe Arieș pentru 150 de lei sau pot zbura cu parapanta pentru 300 de lei.

Și în Brașov au fost 27 de grade Celsius, așa că mulți au stat la soare la terase.

„Mai ieșim la animație, mai mănânci ceva. Eu mi-am luat niște piept de pui cu niște cartofi prăjiți, că nu erau de alt fel, cu niște murături. Am mâncat și o ciorbă înainte”, a menționat un turist venit în Brașov.

Prețuri mai mari la Sinaia

Un român care a plecat cu soția la munte s-a declarat oripilat de sumele plătite pentru masa la restaurant din Sinaia și a deschis o discuție pe această temă în mediul online.

„Mi-am încheiat vacanța la munte și am rămas cu un gust amar. Am fost plecat de pe 12 până azi pe Valea Prahovei. Sinaia, Bușteni, Predeal puțin. Lăsând la o parte aglomerația care a fost de luni până vineri infernală, alt lucru mă dezamăgește, în special Sinaia. Nu înțeleg cum să dai pe un suc la 0.25 17 lei, nu am cumpărat, dar am rămas oripilat și de obicei nu mă uit la prețuri, am noroc de un salariu bun atât eu, cât și soția. O masă pentru 2 persoane cu 2 ape o porție de somon cu cartofi natur, o tigaie picantă și o amărâte de focaccia și o salată de ardei copt 319 lei, dacă luăm și 2 sucuri deja sărim de 350 de lei. Ok, înțeleg Sinaia, centru, figuri, dar oameni buni, ce … 350 de lei, o masă de 2 persoane?”, a întrebat acesta pe Reddit.

Mulți români care au ales traseele montane în ultimele zile au vrut să știe și cât costă o ciorbă într-o stațiune de la munte sau cât trebuie să plătească pentru o friptură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024