Prima pagină » Actualitate » Cât costă o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, în Mamaia: Turista româncă a rămas blocată când a văzut nota de plată!

Cât costă o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, în Mamaia: Turista româncă a rămas blocată când a văzut nota de plată!

01 aug. 2024, 09:58,
în Actualitate

O turistă româncă a mers în stațiunea Mamaia pentru a se relaxa. Aceasta a mers într-un restaurant pentru a servi masa și a făcut publică nota de plată primită. Turista a rămas marcată când a văzut cât costă o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, în Mamaia.

Cât costă o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, în Mamaia

Suntem în plin sezon estival, iar stațiunile de la malul Mării Negre sunt pline de turiști. Chiar dacă unii dintre turiști susțin că prețurile la restaurante și servicii sunt piperate în anumite stațiuni, acest aspect nu îi împiedică să se distreze și relaxeze.

O turistă care a mers, recent, în stațiunea Mamaia, a ales să mănânce într-un restaurant care are deschidere direct către plajă. Printre preparatele culinare servite se numără ciorba de văcuță și saramura de crap. Pe un grup de Facebook, turista românca a încărcat câteva imagini, inclusiv cea cu nota de plată.

Este știut, deja, faptul că anumite servicii oferite pe litoralul românesc ar putea avea prețuri piperate. De mai bine de un an, prețurile din sectorul alimentar și, implicit, din cel al turismului, precum în toate celelalte, au crescut. Acest aspect este resimțit și în buzunarele cetățenilor – în vacanțe sau cumpărăturile zilnice. De data aceasta, atenția este îndreptată către prețurile pe care le plătesc turiștii de pe litoralul românesc la diverse servicii – cazare, mâncare și activitățile care implică distracția.

Ciorba de văcuță, saramura de crap cu mămăligă și o ciorbă de fasole sunt felurile de mâncare comandate de femeie, în restaurant. Pe grupul de Facebook „Forum Litoral România”, turista și-a împărtășit opinia referitoare la servicii.

„Mamaia, 40 lei șezlongul, ciorbă de vacuță, saramură de crap captură, excelent gătite. Prețul este unul corect la ce oferă. Cine iubește fructele de mare au o supă de midii și fructe de mare pe plită, o nebunie. Nici măcar în Grecia, în multe locuri, nu găsești așa bune. Și m-am plimbat de 17 ani în Grecia, deci știu ce zic. Care spune că e mai scump la Mamaia față de Grecia, vă minte, merg în fiecare weekend. Evident marea e mai frumoasă în Grecia”, se arată în mesajul de pe grupul de Facebook „Forum litoral România”.

Părerile sunt împărțite legat de nota de plată

Pentru respectivele feluri de mâncare, turista a plătit, în total, 96 de lei. Cel mai scump preparat a fost saramura, care a costat 45 de lei. La polul opus al prețurilor se află mămăliga, care a costat 8 lei.

Reacțiile la postarea turistei românce pe litoralul românesc nu au întârziat să apară.

„Prețuri decente” / „40 de lei? Bă, ești nebun? Preț corect???” / „Sunt prețuri de restaurant din Iași. Nu sunt exagerate” / „Am fost în Rhodos anul trecut și încă nu mi-am revenit financiar deși am avut avion și cazare la prețuri super ok. Nici Bulgaria nu mai e ieftină ca pe vremuri. Iar litoralul românesc, așa cum e el, are farmecul lui”, au fost câteva dintre comentariile la postarea turistei românce ce a arătat cât costă o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, în Mamaia.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *