Prima pagină » Actualitate » Cât costă două aripioare de pui și o lingură de piure, în Eforie Nord! Hanelore, din Reșița, a rămas uimită de cât a plătit
Cât costă două aripioare de pui și o lingură de piure, în Eforie Nord! Hanelore, din Reșița, a rămas uimită de cât a plătit

Cât costă două aripioare de pui și o lingură de piure, în Eforie Nord! Hanelore, din Reșița, a rămas uimită de cât a plătit

10 iul. 2024, 09:23,
în Actualitate

Este plin sezon de vacanțe, iar mulți români și-au stabilit deja concediile în stațiunile de pe litoral. Totuși, turiștii ar trebui să ia în calcul scumpirile de anul acesta și să își pună foarte bine la punct bugetul. Hanelore, o femeie din Reșița, a mers în Eforie Nord, alături de familia sa, și a rămas surprinsă de prețurile unui restaurant de tip „împinge tava”. Aceasta a povestit cât costă două aripioare de pui și o lingură de piure, în Eforie Nord.

Cât costă două aripioare de pui și o lingură de piure, în Eforie Nord!

Nu mai este un secret că prețurile de pe litoralul românesc au explodat, mai ales în acest sezon estival. Până și în stațiunile considerate cândva accesibile oricărui român, costurile pentru mâncare și băutură au ajuns foarte mare. De la 1 iulie, a avut loc un nou val de scumpiri.

Se pare că prețurile au explodat pe litoral în sezonul estival. Hanelore, o femeie din Reșița, a făcut o postare pe un grup de Facebook destinat turiștilor, în care a explicat că a fost surprinsă atunci când a achitat nota de plată de la un restaurant de tipul „împinge tava” din Eforie Nord.

„Nu fac reclamă negativă, mâncarea nu a fost rea, m-a șocat doar prețul piureului. M-a tentat să-l dau înapoi, dar îi era foame fetei și era prea cald să caut altceva. În alte părți sunt prețuri mai ok. Cred că se termină era autoservirilor, dacă o țin tot așa cu prețurile.”, a scris femeie pe un grup de Facebook destinat turiștilor.

Hanelore a comandat o porție de piure de 280 de grame și două aripioare la ceaun care au cântărit 125 de grame. Pentru piure, ea a fost nevoită să scoată din buzunar 25 de lei și 20 de bani, iar pentru pui a achitat 17 lei și 50 de bani.

Românii se plâng de prețurile de pe litoral

Comentariile internauților nu au întârziat să apară. Oamenii au fost surprinși să vadă cât a achitat femeia din Reșița pentru o masă caldă la „împinge tava”. De asemenea, la rândul lor, unele persoane s-au plâns de prețurile de pe litoral.

„Este mai scump piureul decât puiul. De asta românii preferă să-și facă vacanța în afara țării. În România sunt niște prețuri exagerate.” / „Două aripioare amețite și un piure cu bucăți de cartof în el, să coste peste 40 de lei… este chiar absurd.” / „Arată delicios, iar prețul este pe măsură. Ce plating deosebit avem aici!”/ / „Ferească Dumnezeu!”/ „Confirm. E adevărat că prețurile sunt super piperate.”/ „Dacă plantele de cartof sunt cultivate pe plajă și culese cu mânuțele lor se justifică prețul”/ „Nu știu de unde scoateți prețurile astea.”, au fost câteva dintre comentariile internauților.

Tot la Eforie Nord, pentru o porție de cartofi prăjiți de 135 de grame, clientul terasei din Eforie Nord a plătit 16 lei.

„120 lei kg? Sunt eu mai orb sau că nu înțeleg. E 4 lei kg de cartofi”, a comentat cineva la vederea fotografiei cu bonul din Eforie Nord.

O altă persoană a făcut o comparație între prețurile de pe litoralul românesc și cele practicate în Grecia. Acolo, a spus respectivul, o porție de cartofi prăjiți costă 1,5 euro, adică aproximativ 8 lei.

Astfel, o femeie din Reșița a povestit cât costă două aripioare de pui și o lingură de piure, în Eforie Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *