Prima pagină » Cancan » Cât costă cozonacul lui Cătălin Scărlătescu? Iată ce preț are și de ce este atât de îndrăgit

Cât costă cozonacul lui Cătălin Scărlătescu? Iată ce preț are și de ce este atât de îndrăgit

22 apr. 2022, 13:32,
în Cancan

Întrebarea care stă pe buzele multor români în această perioadă este următoarea: „Cât costă cozonacul lui Cătălin Scărlătescu?”. Află, în rândurile de mai jos, ce preț are și de ce este atât de căutat cozonacul făcut după rețeta celebrului bucătar.

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați chefi din România. S-a născut în anul 1972, a crescut și a făcut școala în Constanța. A fost atras încă de mic de bucătărie, iar cea care l-a inspirat în alegerea profesiei a fost chiar bunica sa.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, a povestit chef Cătălin Scărlătescu, potrivit viva.ro.

cătălin scărlătescu stoarce o portocală

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați chefi din România.

Cât costă cozonacul lui Cătălin Scărlătescu? Nu o să îți vină să crezi ce preț are

Cozonacul lui Cătălin Scărlătescu i-a cucerit pe toți cei care l-au gustat. Acesta este preparat din cele mai bune ingrediente, iar gustul inconfundabil se datorează unui mic secret, și anume untul belgian.

Vestea bună este că oricine se poate bucura de un astfel de preparat pe masa de Paște, însă contracost. Un cozonac, care cântărește 900 de grame, făcut după rețeta marelui chef Cătălin Scărlătescu, costă 73,90 de lei, scrie spynews.ro.

Astfel că, dacă nu ai timp să pregătești cozonaci acasă, poți comanda online cozonacul lui Scărlătescu. Dar, dacă adori să îți petreci timpul în bucătărie, ți-am pregătit rețeta preparatului delicios.

un cozonac tăiat pe o masă albă

Un cozonac, care cântărește 900 de grame, făcut după rețeta marelui chef Cătălin Scărlătescu, costă 73,90 de lei.

Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu

Pentru a prepara cozonaci după rețeta renumitului chef, ai nevoie de: un kilogram de făină, 250 de grame de zahăr, 450 de grame de lapte, 5 ouă, 60 de grame de drojdie, 300 de grame de unt belgian, 500 de grame de nucă, 200 de grame de rahat, 150 de grame de ciocolată belgiană, 30 de grame de portocală confiată, 30 de grame de coajă de lămâie și stafide.

Așa cum am spus, secretul lui chef Scărlătescu pentru un cozonac pufos și gustos este untul belgian.

Primul pas este să amesteci drojdia cu 100 de mililitri de lapte și trei linguri cu făină și să lași compoziția la cald, pentru a-și dubla volumul. Între timp, fierbe laptele rămas împreună cu zahărul și amestecă până se dizolvă. Apoi, freacă gălbenușurile cu praful de sare.

Pune făina într-un vas încăpător și toarnă, treptat, gălbenușurile, laptele cu zahărul topit, untul belgian și portocala confiată. Frământă bine, până când obții un aluat omogen, consistent și elastic. Când a ajuns la forma dorită, lasă aluatul la dospit pentru aproximativ o oră.

Presară pe masa de lucru puțină făină, după care ia o bucată de aluat și întinde-o bine. Peste aluatul bine întins se pune amestecul cu nuci și ciocolată belgiană topită, rahat și stafide și se rulează. Aluatul astfel rulat se secționează în două pe lungimea sa, iar părțile obținute se împletesc și se ung cu ou.

Cozonacul obținut se pune într-o formă tapetată cu unt și făină sau cu folie de copt și se lasă la dospit circa două ore. Când crezi că aluatul a crescut suficient, pune tava în cuptorul preîncălzit pentru 45 minute – o oră, la 160 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *