Prima pagină » Local » Cât cheltuiește primăria pentru Sărbătorile Iașului 2024! Bugetul va fi aprobat de către consilierii locali la finalul lunii august
Cât cheltuiește primăria pentru Sărbătorile Iașului 2024! Bugetul va fi aprobat de către consilierii locali la finalul lunii august

Cât cheltuiește primăria pentru Sărbătorile Iașului 2024! Bugetul va fi aprobat de către consilierii locali la finalul lunii august

27 aug. 2024, 02:00, 1 ,
Andrei OSMAN în Local

Proiectul de hotărâre, privind aprobarea bugetului pentru organizarea Sărbătorilor Iașului 2024, va fi supus votului la finalul lunii august de către plenul Consiliului Local

Aleșii locali se vor reuni pe data de 30 august 2024, în cadrul unei ședințe ordinare, pentru a supune la vot peste 30 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și cel cu privire la alocarea bugetului pentru organizarea manifestărilor care vor avea loc pe durata Sărbătorilor Iașului.

Primăria alocă 1.000.000 de lei pentru evenimentele organizate de Sărbătorile Iașului 2024

Potrivit informațiilor publicate în proiectul de hotărâre, Primăria Municipiului vrea să aloce 1.000.000 de lei pentru organizarea evenimentelor din lunile septembrie și octombrie 2024. Bugetul este împărțit în funcție de evenimentele programate. Astfel, Forumul Orașelor Înfrățite va avea loc în perioada 23 – 29 septembrie 2024. În această perioadă se vor desfășura, pe datele de 23 și 24 septembrie, sesiuni administrative pe domeniile: mediu, apă, salubritate, fonduri europene. Acestea vor fi organizate în incinta Palatului Culturii. De asemenea, vor avea loc schimburi culturale, economice și sportive. Va fi organizat un tur de oraș pentru delegațiile oficiale și un concert susținut atât de artiști din România, cât și din Republica Moldova. În perioada 27-29 septembrie, va avea loc, pe Esplanada Palatului Culturii, o prezentare de produse, „Fabricat în Republica Moldova și România”. Tot în aceeași perioadă, pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, va fi organizat „Târgul de meșteri populari din Republica Moldova”, iar în parcurile Ciric și Copou se vor desfășura întreceri sportive între ieșeni și cetățeni din Republica Moldova. Suma care va fi alocată pentru susținerea acestor evenimente este de 170.000 de lei.

Manifestările care se vor desfășura în perioada 10 – 15 octombrie 2024 includ evenimente religioase, dedicate Hramului Sfintei Cuvioase Paraschiva, pentru care va fi alocată suma de 150.000 de lei, târgul de toamnă, care cuprinde un târg de blănuri pe Esplanada Hala Centrală, Costache Negri, și un târg de artizanat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Sărbătoarea Vinului va avea loc în perimetrul Halei Centrale, tot în perioada 10 – 15 octombrie, iar pentru aceasta se vor aloca 10.000 de lei. Parcul de distracții va fi organizat și în acest an, în zona Ștrandului Municipal, începând cu data de 10 până pe 15 octombrie.

Va fi alocată și suma de 30.000 de lei pentru spectacole de muzică populară în cartiere din Iași, în zilele de 12 și 13 octombrie, unde vor fi prezenți pe scenă Ansamblul Profesionist „Constantin Arvinte” și artiști locali.

Ceaiul pelerinilor, eveniment inclus în calendarul Sărbătorilor Iașului, de pe 12 până pe 15 octombrie, va fi realizat cu un buget de 10.000 de lei.

Masa pelerinilor se va organiza cu ajutorul donațiilor și sponsorizărilor, și va avea loc pe data de 14 octombrie.

Seara Valorilor, eveniment pentru premierea academicienilor, medicilor, profesorilor, dar și sportivilor, va fi organizată pe data de 14 octombrie, iar pentru acest eveniment primăria intenționează să aloce 50.000 de lei.

Pe 19 octombrie, va avea loc un spectacol în parteneriat cu Ateneul Național din Iași pentru Sărbătorile Iașului, realizat cu un buget de 500.000 de lei, unde se va desfășura și un spectacol cu drone.

De pe 1 până pe 30 octombrie, va fi deschisă Galeria de Artă Europeană la Palatul Culturii.

Primăria Municipiului Iași va organiza, pe 23 octombrie, la Palatul Culturii, Conferința „Securitatea Națională – Instituții, Valori și Politici de Apărare”, pentru care se va aloca un buget de 30.000 de lei.

Pentru materialele de promovare ale evenimentelor și proiectelor organizate în cadrul Sărbătorilor Iașului, în lunile septembrie – octombrie, se vor cheltui 50.000 de lei.

Suma prevăzută pentru organizarea evenimentelor va fi cheltuită din bugetul local

Cheltuielile în valoare totală de 1.000.000 de lei vor fi suportate de către Municipiul Iași din bugetul local, capitolul bugetar 54.50.00.20.01.30 – Alte servicii publice generale, dar și din contul 5007 – Disponibil din donații și sponsorizări „Sărbătorile Iașului”. Sumele alocate vor fi necesare pentru desfășurarea evenimentelor și proiectelor din calendarul Sărbătorilor Iașului.

În total, Municipiul Iași va suporta cheltuieli pentru Sărbătorile Iașului 2024 în valoare de 1.000.000 de lei, buget care va fi aprobat la finalul lunii august de către consilierii locali.

Comentarii
  • Concerte cu propaganda electorala ca in ani 90/00. Niste gunoaie. Sta-v-ar anu’ electoral in gat sa va stea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *