Prima pagină » Cancan » Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la Taverna Racilor, restaurantul lui Pescobar. „Sunt cuminți, curați…”

Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la Taverna Racilor, restaurantul lui Pescobar. „Sunt cuminți, curați…”

21 sept. 2023, 12:26, 1 ,
în Cancan

Iată cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la Taverna Racilor, restaurantul lui Pescobar. Paul Nicolau, un antreprenor care a câștigat notorietate prin deschiderea primei piețe de pește din România, a optat să colaboreze cu lucrători din Sri Lanka.

Acesta are doar cuvinte de laudă pentru aceștia și spune că sunt mai corecți decât bucătarii români.

De ce nu lucrează Paul Nicolau cu bucătări români

Nu optează pentru angajarea bucătărilor români din cauza dificultăților pe care le întâmpină cu ei, în schimb, a discutat despre modul de lucru al bucătarilor din Sri Lanka într-un podcast realizat de Viorel Grigoroiu.

„Bucătarii români sunt foarte buni, dar sunt foarte dificili. Eu nu mai am nervi. Când văd lucrurile macro și vreau să mă extind, nu mai am timp de fițe și figuri. Eu am timp doar de profesionalism, atât. Eu am negociat cu tine un salariu, niște condiții. Eu mi le respect și dacă sunt plecat în Sri Lanka, tu de ce nu ți le respecți cât sunt plecat.

Nu muncesc, stau la țigări … românisme. Ei, uite, bucătarii din Sri Lanka nu știu de românisme. Ei muncesc”, a spus Paul Nicolau, cunoscut de publicul larg sub numele de „Pescobar”, patronul restaurantului Taverna Racilor.

Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la Taverna Racilor

Cu o transparență și sinceritate remarcabile, Pescobar a dezvăluit că până în prezent are angajate 82 de persoane din Sri Lanka în restaurantele sale. Potrivit antreprenorului, salariul unui bucătar srilankez poate ajunge până la 2800 de euro sau chiar 3000 de euro.

„Sunt cuminți, curați, buni. La mine, bucătarul chef a venit pe 650 de euro și acum câștigă 2800 de euro, plus bonusuri 3000”, a dezvăluit Paul Nicolau pentru sursa menționată anterior.

Care era cel mai scump preparat al meniului la Taverna Racilor

Taverna Racilor a fost intens mediatizat pe platformele de socializare și a captat rapid atenția utilizatorilor online, care au ales să îl viziteze.

Un platou cu creveți servit peste un strat de cartofi are un preț de 61 de lei. O porție simplă de creveți costă 57 de lei, în timp ce creveții pane în sos srilankez ajung la prețul de 71 de lei. Acestea nu se încadrează printre cele mai scumpe preparate, fiind disponibile sub forma unor platouri de 5 kilograme.

Un platou Taverna Racilor destinat a fi servit de 4 persoane, având o greutate de 5 kilograme, are un preț de 627 lei. Acestea includ Tentacule de calamar in cantitate de 1000g,  Raci in cantitate de 1000g, Calamarul in cantitate de 1000g, Crevetii in cantitate de 1000g, Scoicile in cantitate de 1000g, Carnea de midi in cantitate de 200g, precum si lămâie, pătrunjel verde, ulei de măsline, ulei de floarea soarelui și o sticlă de vin.

Un bucătar din Sri Lanka poate să câștige, la Taverna Racilor, până la 3000 de euro pe lună.

Comentarii
  • Sunteți niște căcați.Dacă salariul este 3000 € brut ramâne cu cel mult 1700€net.Ce nu spuneți e câte ore lucrează pentru acești bani.Cât despre cât sunt de prieteni cu igiena…sper măcar să-și fi uitat obiceiurile de acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`