Prima pagină » Cancan ultimă oră » Cât câștigă un angajat la Netflix. Nu te-ai fi gândit niciodată la această sumă!
Cât câștigă un angajat la Netflix. Nu te-ai fi gândit niciodată la această sumă!

Cât câștigă un angajat la Netflix. Nu te-ai fi gândit niciodată la această sumă!

22 iul. 2020, 14:51,
Bianca Rebegea în Cancan ultimă oră

Cât câștigă un angajat la Netflix. Nu te-ai fi gândit niciodată la această sumă! Netflix, platforma de streaming, și-a crescut cifra de afaceri pe perioada pandemiei. Datorită faptului că oamenii au stat mai mult în casă și au vizionat filme sau emisiuni, platforma își plătește angajații cu un salariu mediu de 104.135 de dolari pe an. Însă, salariile medii variază de la 57.000 la 193 000 de dolari pe an.

Care sunt posturile cel mai bine plătite. Cât câștigă un angajat la Netflix

Cele mai bănoase posturi din companie sunt cele ale inginerilor de software, care au o vechime mare în muncă. Aceștia primesc anual o sumă fabuloasă: 201.000 de dolari. Cu toate acestea, sunt și posturi mai slab plătite. Dintre acestea fac parte persoanele din domeniul de recrutare, care au un salariu mediu anual de 67.000 de dolari.
De asemenea, nici angajații departamentului de marketing nu sunt de ignorat. Aceștia primesc între 57.000 și 139 000 de dolari pe an. Angajații care fac parte din deparatamentul legal primesc sume între 94.000 și 227.000 de dolari pe an. Directorii creativi câștigă un salariu de 78.000 de dolari anual, însă aceștia pot ajunge și la 238.000 de dolari pe an.

Ce modalitate folosesc cei de la Netflix pentru a plăti angajații

Angajații fără funcții de conducere sunt plătiți pe oră în SUA. Compania achită în medie 26 de dolari pe oră. Această sumă poate varia în funcție de stat, deoarece se aplică minimul pe economie. De exemplu, în California, statul în care se află și sediul companiei Netflix, 13 dolari pe oră este minimul pe economie, iar în Texas este de doar 7 dolari pe oră.

Câte ore muncesc anagajații

De exemplu, un angajat care muncește 8 ore de muncă, poate primi 600 de dolari. Un asistent administrativ poate câștiga între 17 și 33 de dolari pe oră, pe când un asistent editor primește între 15 și 38 de dolari pe oră. Cei mai bine plătiți sunt designerii grafici, care au un salariu de început de 20 de dolari pe oră, dar pot obține și 75 de dolari pe oră în cazul în care au experiență. Astfel, un designer grafic poate ajunge și la 600 de dolari într-o zi de muncă de 8 ore.

Nu doar salariile sunt avantajoase în compania Netflix, ci și pachetele de sănătate pe care le oferă. De asemenea, contribuie și la un fond de pensie privat. În unele situații, compania oferă asigurăride viață, dar și consultații la stomatolog sau oftalmolog.

Ce este Netflix

Netflix este o platformă care a revoluționat vizionarea filmelor și a serialelor TV. Aceasta datează încă din 1997, când Reed Hastings, împreună cu directorul de software Marc Randolph creează Netflix pentru a oferi un serviciu online de închiriere a filmelor. Ulterior, în 1998, platforma lansează primul site de vânzare și închiriere de DVD-uri, netflix.com. În anul 1999, compania lansează un serviciu de abonare, oferind închirieri nelimitate de DVD-uri la un preț lunar redus. În 2000 Netflix adaugă un sistem personalizat de recomandări pentru filme, folosindu-se de calificativele oferite de abonați, în vederea anticipării cu acuratețe a preferințelor abonaților Netflix. Netflix devine platforma cu cele mai multe nominalizări la premiile Primetime și Creative Arts Emmy din 2018, cu 112 nominalizări. Este la egalitate cu HBO la numărul de premii obținute, 23, pentru seriale precum „Fără Dumnezeu”, „Șapte secunde”, GLOW și Queer Eye. În prezent, Netflix se bucură de o popularitate covârșitoare în rândul tinerilor și nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *