Prima pagină » Actualitate » Cât câștigă un angajat la Carrefour România? Salariile sunt neașteptate 
Cât câștigă un angajat la Carrefour România? Salariile sunt neașteptate 

Cât câștigă un angajat la Carrefour România? Salariile sunt neașteptate 

23 aug. 2024, 10:40,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Cât câștigă un angajat la unul dintre cele mai cunoscute hypermarketuri din România? Astfel, conform informațiilor de pe Undelucram.ro, salariile oferite nu par a fi foarte mari la Carrefour România. De exemplu, un lucrător comercial primește lunar aproximativ 2500 lei, la care se adaugă tichete de masă în valoare de 200 de lei.

Cât câștigă un angajat la Carrefour România? Salariile sunt neașteptate

În cazul unui colector comenzi online, salariul este tot de 2500 lei, însă tichetele de masă sunt evaluate la 700 de lei. Un recepționer marfă câștigă în jur de 1970 lei, iar un manager de raion legume-fructe primește un salariu de 2800 lei. Dacă ocupi poziția de responsabil marketing, salariul ajunge la 6000 lei.

Aceste sume pot varia în funcție de experiență și de alte criterii.

Trebuie menționat că, în luna martie, angajații Carrefour România au organizat proteste din cauza salariilor considerate prea mici. La acea vreme, sindicaliștii afirmau că „peste jumătate din angajații Carrefour primesc un salariu net în jur de 2.000 de lei, la care se adaugă aproximativ 700 de lei în tichete de masă”.

În total, 7.000 de angajați ai retailerului francez au participat la proteste în România, iar 200 dintre aceștia au pichetat, timp de două ore, sediul central al companiei din București, nemulțumiți de lipsa unor majorări salariale.

Retailerul a emis un comunicat oficial în urma grevei, subliniind că înțelege și respectă dreptul angajaților de a-și exprima nemulțumirile. Carrefour a precizat că bunăstarea angajaților este o prioritate și că, în ultimii trei ani, compania a reușit să crească venitul total al acestora, îmbunătățind totodată pachetul de beneficii și compensare. Printre acestea se numără bonuri de masă de 35 lei/zi, prime de fidelitate pentru angajații cu vechime, sporuri de noapte și de weekend, asigurare medicală privată și prime pentru sărbători și evenimente importante din viața personală a angajaților. De asemenea, Carrefour a anunțat că este deschis la dialog și că negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă vor începe în curând.

Angajații din sectorul retail se plâng adesea de salariile mici din diverse motive. Salariile de bază sunt, de obicei, la nivelul minimului pe economie sau ușor peste, ceea ce poate fi insuficient pentru a acoperi costurile vieții, mai ales în orașele mari. În plus, aceștia se confruntă cu un volum mare de muncă, ce include ore suplimentare și multiple responsabilități, fără a primi o compensație adecvată. Munca în retail poate fi și solicitantă fizic și psihic, cu ore lungi de stat în picioare, gestionarea situațiilor dificile cu clienții și schimburi variabile care afectează echilibrul între viața profesională și cea personală. În contextul inflației și creșterii costurilor de trai, aceste salarii devin și mai greu de suportat, reducând semnificativ puterea de cumpărare a angajaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`