Prima pagină » Radio » Actualitate » Cât câștigă o chelneriță din Mamaia, zilnic. Suma este impresionantă

Cât câștigă o chelneriță din Mamaia, zilnic. Suma este impresionantă

26 mai 2021, 10:43,
în Radio

Probabil nu o dată v-ați întrebat cât câștigă o chelneriță sau un ospătar din Mamaia într-o zi de muncă în plin sezon estival. Ei bine, chiar dacă în acte, acești angajați au trecut salariul minim pe economie, în realitate, veniturile lor sunt mult mai mari. Și aceasta deoarece ei câștigă sume impresionante din bacșișurile primite de la clienți.

Sezonul estival a început iar Litoralul începe deja să se aglomereze odată cu fiecare săptămână. Mai mult, la începutul săptămânii viitoare, bugetarii au o nouă zi liberă, 1 iunie, iar cei mai mulți își vor lua liber și pe 31 mai pentru a avea parte bde o minivacanță. Astfel, românii se vor bucura în această perioadă de relaxarea măsurilor luate în pandemie și vor alege ca destinație stațiunile de la malul mării. Așa că terasele, cluburile și restaurantele se vor umple iar ospătarii și chelnerițele vor lucra la foc automat.

Cât câștigă o chelneriță din Mamaia

Cu siguranţă, multe persoane îşi caută acum un loc de muncă pentru sezonul estival. După mai bine de un an de criză cauzată de starea de urgenţă şi starea de alertă, patronii de pe litoral încearcă să recupereze cât mai mult din paguba suferită de la declanşarea crizei sanitare. Astfel, nu o să îţi vină să crezi când o să afli câţi bani câştigă o chelneriţă din Mamaia, într-o zi de muncă, mai ales că litoralul deja s-a aglomerat.

Cu toate că salariile oferite pentru slujba de chelner la malul mării nu sunt prea mari, angajaţii îşi completează veniturile cu cele obţinute din bacşişuri. Ţinând cont de numărul uriaş de români care au început deja distracţia pe litoral, acești angajați au şanse mari să se întoarcă acasă cu sume fabuloase! Potrivit celor de la Cancan.ro, o chelneriţă din Mamaia câştigă, lunar, între 1.500 şi 1.800 de lei pe lună. Însă pe lângă aceşti bani, se mai pot strânge zilnic până la 1.000 de lei.

Cei mai mulți bani sunt din bacșișuri

Așadar, chiar dacă acești angajați sunt remunerați cu salariul minim pe economie, grosul banilor vine din „tips”. Cum este posibil să strângă până la 1000 de lei zilnic? Ei bine, vă lămurim imediat. O chelneriţă poate ajunge să servească până la 100 de mese pe zi, într-o tură normală de muncă.

Astfel, în funcție de cât de amabilă și serviabilă este, dacă primeşte de la fiecare masă câte 10 lei bacșiș, atunci ajunge să în buzunar o sumă uriaşă în fiecare zi. Prin comparaţie, o chelneriţă din Centrul Vechi încasează cel puţin 1.500 de lei lunar, iar remuneraţia din bacșișuri poate ajunge până la 2.800 de lei lunar, potrivit aceleiaşi surse. În altă ordine de idei, la cât câștigă o chelneriță din Mamaia, lună de lună, chiar merită să ai un astfel de job pe parcursul sezonului estival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *