Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cât alcool are o bere: Unele depășesc alcoolemia unei tării

Cât alcool are o bere: Unele depășesc alcoolemia unei tării

26 nov. 2021, 10:18, 1 ,
în Stiri si curiozitati

Chiar și o simplă bere îi poate transforma pe șoferi în pietoni. Astfel, pentru siguranța ta este bine să știi cât alcool are o bere. Nu toate berile au aceeași tărie, fiecare tip de bere încadrându-se între anumite limite de alcoolizare.

Conținutul de alcool se exprimă și ca procent din întreagă băutură. Dacă analizezi o sticlă de bere, cu siguranță vei vedea trecut un procent, urmat de abrevierea „vol” care semnifică volumul alcoolului. Astfel, conținutul alcoolic al berii variază foarte mult în funcție de tipul acesteia. Din acest motiv este important să fii mereu informat de câte unități de alcool sunt cuprinse într-o bere.

o halba de bere pe o masa

Berea este o băutură obținută din 4 produse naturale

Cât alcool are o bere: Principalele tipuri de bere

De cele mai multe ori, conținutul de alcool din bere variază între 3% din volum până la 12%, însă există și tipuri de beri care au 65% alcool. Berile slab alcoolizate care conțin alcool sub 1% sunt cunoscute ca beri fără alcool. Pentru a reuși să-ți dai seama de volumul de alcool conținut într-o bere trebuie să cunoști ce tipuri există.

Dacă credeai că berea este o băutură slabă, trebuie să știi că există și bere care are 65% alcool, fiind o bere scoțiană din Armageddon. De asemenea, printre cele mai puternice alcoolizate beri se numără și cea olandeză „Start The Future” care conține 60% de alcool. De asemenea, cea germană „Schorschbock Finis Coronat Opus” care are 57% alcool sau cea scoțiană „End of History” cu 55% se încadrează în tipurile de bere cu volum de alcool ridicat. Printre berile care au un procent mai mic de alcool se numără berea lager 3 si 4, porter și wheat.

Astfel, știind ce procent de alcoolizare au aceste tipuri de bere îți va fi mai ușor să îți dai seama de procentul de alcoolizare doar după tipul de bere.

persoana care toarna dintr-o sticla bere intr-un pahar aflat langa mai multe sticle de bere

Berea reprezintă o sursă importantă de proteine, fibre și vitamine de tip B

Ce alcoolemie iese după ce bei o bere?

De cele mai multe ori, aparatul etilotest arată o valoare diferită decât cea menționată pe sticlă. Spre exemplu dacă ești testat la aproximativ două minute de la ultima gură de bere, aparatul va arăta 0,28 miligrame la litru de alcool pur în aerul expirat. În cazul în care ești testat un sfert de oră mai târziu, aparatul arată o valoare mult mai mică, fiind vorba despre 0,09 mg/l. În acest caz urmează o contravenție, șoferul fiind amendat cu 1.305 lei și rămânând fără permis pentru o perioadă de 90 de zile.

trei persoane care tin in mana cate o halba de bere

Conținutul alcoolic al berii variază foarte mult în funcție de tipul acesteia

După jumătate de oră, etilotestul va indica 0,08 mg/l, sancțiunea rămânând aceeași. Chiar și după o oră de la berea consumată, aceasta produce o alcoolemie care îi lasă pe șoferi fără permis. Legea interzice consumul de alcool înainte de a urca la volan în orice condiții. Chiar și o simplă bere îi transformă pe șoferi în pietoni.

Berea este o băutură obținută din 4 produse naturale: drojdia de bere, malț, hamei și apă. Aceasta are de obicei 5% alcool dar variază în funcție de tipul menționat. Temperatura ideală de consumat berea este cuprinsă între 6 și 8 °C. De asemenea, dacă berea este consumată cu moderație, în limita a 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați, aceasta poate avea anumite beneficii pentru organismul uman, datorită ingredientelor naturale din care este obținută.

un pahar de bere langa o sticla de bere pe o masa

Temperatura ideală de consumat berea este cuprinsă între 6 și 8 °C

Pentru a reuși să consumi această băutură într-o cantitate adecvată este bine să știi cât alcool are o bere. Consumată în doze indicate această reprezintă o sursă importantă de proteine, fibre și vitamine de tip B.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Un cetatean care a citit legislatia

    Conform legii, cand se vorbeste de concentratia de alcool din aerul expirat (adica cea rezultata prin testarea cu alcooltestul) ne rezumam la miligrame per litru (mg/l), cand se vorbeste de concentratia de alcool din sange (adica cea rezultata prin prelevarea de mostre biologice) ne rezumam la grame per litru (g/l).
    Comentariile ar trebui verificate inainte de a fi aprobate. Nu e ok ca oricine sa inceapa sa arunce cu afirmatii false (pentru ca nu se informeaza) si cu atat mai putin sa jigneasca.
    Pentru cei care au dubii in privinta celor scrise in articolul de mai sus, sunt liberi sa se informeze direct din legislatie (poate fi gasita GRATIS pe internet)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024