Prima pagină » Actualitate » Cât a plătit un turist pentru o masă în Olimp: Suma este uriașă pentru România!
Cât a plătit un turist pentru o masă în Olimp: Suma este uriașă pentru România!

Cât a plătit un turist pentru o masă în Olimp: Suma este uriașă pentru România!

19 iul. 2024, 09:19, 1 ,
în Actualitate

Canicula i-a grăbit pe români să-și ia concediu, mulți alegând să meargă pe litoralul românesc. Cum sezonul estival este în toi, turiștii au dat iama pe malul Mării Negre. Cei care iau în calcul acum să meargă la mare vor să știe cât a plătit un turist pentru o masă în Olimp.

Românii care aleg litoralul românesc trebuie să aibă un buget frumos înainte să plece la drum, deoarece prețurile nu mai sunt ca altădată. Acestea au crescut considerabil și nu doar la cazări, ci și la restaurante. Stațiunea Mamaia se numără printre cele mai scumpe de la noi, însă se pare că nu este singura. Nici în Olimp nu mai este ce a fost odată, dacă vorbim de costuri.

Cât a plătit un turist pentru o masă în Olimp

Turiștii care aleg să meargă pe litoralul românesc n această vară au parte, din ce în ce mai mult, de surprize neplăcute. Prețurile par că au luat-o razna, iar asta nu mai e deloc un secret. Cazările, restaurantele și tarabele de pe plajă au pus costuri tot mai mari, iar oamenii au ajuns să se plângă de acest lucru. Înainte să meargă pe litoralul de la noi, aceștia își pregătesc un buget, însă de mult ori ajung să-l depășească. Spre exemplu, un turist a plătit aproape 600 de lei la un restaurant din Olimp. Sigur că, nu a luat masa de unul singur, însă chiar și așa nota de plată l-a lăsat fără cuvinte.

Turistul a ținut să împărtășească bonul fiscal cu toată lumea și să-i întrebe pe utilizatorii de pe TikTok cum li se par prețurile pentru litoralul românesc. Pentru o bere, acesta a plătit 15 lei, iar un suc natural a costat 13 lei. Pentru un cocktail, turistul a dat 25 de lei, iar o înghețată asortată a costat 17 lei.

Pentru nici 200 de grame de mămăligă a scos din buzunar 12 lei, iar pentru 100 de grame de mujdei 10 lei. Lovitura finală a fost dată de platourile cu fructe de mare, care au costat 420 de lei. Nu se știe ce gramaj aveau, însă se știe prețul unui platou. 200 de grame de cartofi prăjiți au fost 15 lei, iar hamsiile 21 de lei, pentru o cantitate de 200 de grame. La final, acesta a plătit 574 de lei.

Cât a plătit un turist pentru o masă la autoservire în Mamaia!

Un turist român a publicat pe Facebook un videoclip cu bonul pentru o masă la un restaurant cu autoservire. Bărbatul a trebuit să scoată din buzunar aproape 57 de lei pentru o frigăruie. Pentru o porție de 250 de grame de hamsii acesta a plătit 35 de lei, iar o singură lipie costă 7 lei.

De asemenea, cei care au vrut să fugă de caniculă au avut parte de o surpriză neplăcută pe litoralul românesc. Apele Mării Negre au devenit verzi din cauza tonelor de alge aduse la mal și care miros a hazna.

Multe dintre plajele de pe litoralul românesc sunt invadate de alge, iar lucrătorii Apelor Române Dobrogea Litoral se luptă cu morile de vânt: ce reușesc să adune noaptea, se depune din nou peste zi.

În Eforie Nord, autoservirile au fost foarte solicitate în ultimele zile. Meniul zilei cu ciorbă și felul doi costă 25 de lei în această locație. Oamenii care vizitează au ocazia de a savura mâncăruri delicioase la prețuri rezonabile. O porție de 100 de grame de cârnați costă 18 lei, iar o ceafă la grătar costă 19 lei. Un mic costă 8 lei. Cel mai solicitat preparat este probabil ciorba. Ciorba de văcuță costă 25 de lei, iar ciorba de pui a la grec costă 23 de lei.

Altfel, românii care iau în calcul acum să meargă la mare vor să știe cât a plătit un turist pentru o masă în Olimp.

Comentarii
  • habotnicii dupa bani nu i-ar mai satura cornila si pe aia care le permite. Un Guvern incompetent care o pus cele mai mari biruri pe spinarea poporului sarman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`