Prima pagină » Actualitate » Cât a ajuns să coste un porumb fiert pe litoralul românesc, la jumătatea lunii august: Românii au crezut că nu aud bine la aflarea sumei!
Cât a ajuns să coste un porumb fiert pe litoralul românesc, la jumătatea lunii august: Românii au crezut că nu aud bine la aflarea sumei!

Cât a ajuns să coste un porumb fiert pe litoralul românesc, la jumătatea lunii august: Românii au crezut că nu aud bine la aflarea sumei!

22 aug. 2024, 09:36,
în Actualitate

Suntem în plin sezon estival, iar românii care merg în concediu pe litoralul românesc se lovesc inevitabil și de comercianții ambulanți care merg pe plajă. Cei interesați de o gustare rapidă vor să știe cât a ajuns să coste un porumb fiert pe litoralul românesc la mijlocul lunii august. Astfel, vânzătorii de porumb, care bat plajele românești în lung și în lat au mai redus tarifele ajungând chiar să facă și oferte de genul pentru al doilea știulete cumpărat ai reducere de 50%.

Cât a ajuns să coste un porumb fiert pe litoralul românesc

La mijlocul lunii august este perioada porumbului dulce, ideal pentru fiert, iar litoralul românesc este locul perfect unde să îți răsfeți papilele gustative cu acest preparat. Tarabele din piețe sunt pline de porumb proaspăt, iar o parte din recoltă a ajuns chiar pe plajă, unde românii se înghesuie să prindă un știulete fierbine și gustos. Aici, vânzătorii ambulanți trec printre turiști pentru a le vinde produsul.

Pe plajele de pe litoral, un porumb fiert se vinde, în general, cu 10 lei. Cu toate astea, pentru a atrage cât mai mulți clienți, unii vânzători oferă reduceri, propunând oferte atractive. De exemplu, doi știuleți de porumb pot fi cumpărați la prețul de 15 lei, o ofertă care pare tentantă pentru familii.

Deși prețurile sunt mai mari decât în piețele din orașe, acestea reflectă cererea marea din sezonul estival și proximitatea de plajă. Pentru mulți turiști, un porumb fiert savurat pe plajă reprezintă o plăcere care merită fiecare leuț.

Prețuri începând de la 38 de lei pe noapte, pe litoralul românesc, în prima lună de toamnă

Turiştii se pot caza în hotelurile din staţiunile autohtone de la Marea Neagră, în perioada 1 – 30 septembrie, la tarife începând de la 38 de lei pe noapte de persoană, odată cu lansarea programului social „Litoralul pentru toţi”.

Hotelurile de 2, 3 şi 4 stele din toate staţiunile de pe litoralul românesc care s-au înscris în acest program oferă pachete turistice sunt cu până la 70% mai ieftine în comparaţie cu tarifele din vârf de sezon, transmite Agerpres.

Până în prezent, peste 57 de unităţi de cazare din toate staţiunile de pe litoralul românesc au aderat la program, oferind aproximativ 6.000 de locuri de cazare pe noapte. FPTR se aşteaptă ca, până la începutul programului, peste 80 de hoteluri să se înscrie, ajungând la aproximativ 8.000 de locuri de cazare pe noapte.

„Continuăm acest program de succes, pe care românii îl aşteaptă în fiecare an. Este perioada în care preţurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon, iar pentru mulţi turişti reprezintă, poate, singura variantă prin care pot merge în vacanţă la mare câteva zile. Cele mai multe hoteluri vor fi deschise până la mijlocul lunii septembrie, iar turiştii pot face deja rezervări de sejururi. (…) Scopul nostru este să oferim oportunitatea unui concediu accesibil pentru toţi românii, indiferent de buget, într-o perioadă în care preţurile sunt foarte avantajoase. Şi în această ediţie, am colaborat cu numeroşi parteneri hotelieri pentru a ne asigura că oferim cele mai bune servicii şi condiţii de cazare“, a declarat Dragoş Răducan, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Altfel, cei interesați de o gustare rapidă, la plajă, vor să știe cât a ajuns să coste un porumb fiert pe litoralul românesc la mijlocul lunii august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`