Prima pagină » National » Cât a ajuns că coste o monedă de 100 de lei cu Regele Mihai! Internauții au fost șocați: ” Este ireal!” – FOTO

Cât a ajuns că coste o monedă de 100 de lei cu Regele Mihai! Internauții au fost șocați: ” Este ireal!” – FOTO

15 feb. 2024, 10:26,
BZI.ro, în National

Numeroase persoane încearcă să vândă monede pe internet, iar de cele mai multe ori, prețurile îi lasă cu gura căscată pe internauți. De exemplu, o monedă de 100 de lei din 1943 care îl are înfățișat pe Regele Mihai a ajuns să coste câteva mii de lei.

Internauții au reacționat în număr mare la postare, mulți dintre ei încercând să îi explice vânzătorului că prețul pe care îl cere este unul ireal și că această monedă este una banală, fiind emisă într-un număr de câteva zeci de milioane de exemplare.

Cât a ajuns să coste o monedă de 100 de lei cu Regele Mihai

Conform anunțului publicat pe Market Place de pe platforma de socializare Facebook, o monedă de 100 de lei cu Regele Mihai costă 1500 de lei. Vânzătorul a punctat că nu îl interesează părerile altora și că prețul este negociabil:

” Vând monedă de 100 lei din 1943 cu Cooroana pe ea. Cu regele MIHAI. Prețul este negociabil.
Băgători de seamă să se abțină.” se arată în anunț.

Moneda este una banală, iar conform site-urilor de specialitate se găsește foarte ușor avânt un tiraj foarte mare.

Moneda de 100 de lei emisă în anul 1943 reprezintă o piesă de colecție cu o valoare istorică. Această monedă se distinge prin variantele sale: normală, cu riduri sau lacrimă la ochi, sau fără pavilion. Pe avers, putem observa inscripția „Mihai I Regele Românilor” și efigia regelui îndreptată spre dreapta, iar sub gât se află numele gravorului, H. Ionescu. Reversul prezintă valoarea nominală de 100 de lei și anul emiterii, 1943, încadrate într-o cunună formată dintr-o ramură de laur și una de stejar, cu o coroană în partea de sus. Moneda are un cod de catalog KM# 64 și a avut un tiraj considerabil de 40,590,000 de exemplare. Cu un diametru de 28.00 mm, o grosime de 2.00 mm și o masă de 8.5000 g, este fabricată din fier placat cu nichel la Monetăria din București, România. Tipul muchiei este neted, cu inscripția „NIHIL SINE DEO”, iar designerul este tot H. Ionescu.

Comentariile sunt cireașa de pe tort pentru că internauții l-au luat peste picior. Unii dintre ei i-au cerut acestuia să le păstreze două, sau au negociat ”la sânge” iar vânzătorul s-a oferit să lase până la 1200 de lei. Un alt internaut i-a transmit vânzătorului că dacă e dispus să dea o cafea, îl scapă de monedă. Una peste alta, vânzătorul pare să nu aibă foarte mult noroc în vânzarea monedei de 100 de lei cu Regele Mihai, iar acest lucru era ușor de anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024