Prima pagină » Culinar » Castraveți murați crocanți cu vodcă: Rețetă în saramură, excelentă pentru iarnă!
Castraveți murați crocanți cu vodcă: Rețetă în saramură, excelentă pentru iarnă!

Castraveți murați crocanți cu vodcă: Rețetă în saramură, excelentă pentru iarnă!

23 aug. 2023, 09:00,
în Culinar

Vremea conservelor pentru iarnă se apropie cu pași rapizi iar gospodinele se pregătesc să își aprovizioneze cămara cu diferite bunătăți pentru iarnă. Pentru o rețetă inedită de castraveți murați cu care nu veți da greș, aveți nevoie de vodcă. Acest ingredient secret îi va păstra crocanți, evitând astfel orice risc ca aceștia să devină elastici și îmbibați cu lichid. Odată cu sosirea iernii, apar în față sărbătorile și posturile, când cu siguranță acești castraveți murați crocanți cu vodcă vor merge de minune în preparate sau serviți ca aperitiv. Să nu mai spunem că au și niște beneficii grozave pentru sănătate datorită procesului de fermentare!

Castraveți murați crocanți cu vodcă pentru iarnă

Dacă urmați pas cu pas această rețetă de castraveți murați cu vodcă, veți rămâne cu siguranță uimiți de rezultate. Timpul de gătire este de aproximativ o oră și jumătate, iar dificultatea este una medie.
Ingredientele de bază sunt castraveții (în jur de 2 kg), oțet de 70 de grade (1 linguriță / borcan). Pentru condimentare avem nevoie de usturoi, cuișoare (5-6 / borcan), frunze de stejar și de coacăz negru (opțional), hrean, mărar, piper negru. Pentru marinadă vom folosi un litru de apă, 1 lingură jumătate de sare, 2 linguri de zahăr, frunze de dafin (2 frunze / borcan), boabe de piper (după gust), vodcă (1 lingură / borcan).

Bineînțeles, ideal este să alegem cei mai proaspeți castraveți din grădină sau din piață, care să fi fost culeși nu mai târziu de cu o zi în urmă. Clătiți-i bine sub robinet și așezați-i într-un vas plin cu apă rece. Lăsați-i să stea cel puțin o jumătate de oră, iar dacă aveți timp, chiar și 4-6 ore.
Pentru a obține niște castraveți murați cât mai crocanți puteți adaugă orice fel de frunze și crengi – de stejar, de coacăz, hrean etc. Ca și condimente vom adăuga obișnuitul usturoi și mărar. Usturoiul trebuie tăiat felii. Deși se spune că înmoaie castraveții, acest lucru nu este adevărat. Ei pot deveni mai moi de la faptul că umplem borcanele de mai multe ori cu apă clocotită, iar apoi cu marinadă.

Modul de preparare este foarte simplu, însă pașii trebuie respectați cu minuțiozitate

Procesul de pregătire îl vom începe prin a rupe frunzele de hrean și mărarul, cât și frunzele de pe crenguțele de stejar și coacăz (puteți utiliza și crengile, doar că trebuie să fie tăiate în bucăți mici). După ce sterilizăm borcanele putem trece la următorul pas – umplerea băncilor. O parte dintre condimente și usturoiul tăiat trebuie așezate la fund. Introduceți castraveții în borcane astfel încât să stea cât mai compact, și adăugați încă un strat de mirodenii. Și tot așa, până când umplem întregul recipient.

Și acum să ne îndreptăm atenția spre marinadă. Vom fierbe apa cu sare, zahăr, frunze de dafin, piper și vodcă. După ce a fiert lcihidul, toată această mixtură se toarnă peste castraveți, în borcane. Se pun capacele strânse bine, iar apoi trimitem borcanele pe raft fără a le acoperi cu nimic. Nu uitați să verificați dacă acestea sunt bine închise, întorcându-le cu capacele în jos.

Pentru depozitare, un subsol întunecat și rece sau chiar un dulap de apartament își va face treaba. Pentru iarnă, poți chiar tripla rețeta, pentru că acești castraveți murați crocanți cu vodcă sunt atât de gustoși încât oaspeții îi vor goli imediat de pe masă! Puteți pregăti la fel de ușor și roșii sau conserve dulci cu vodcă, însă vă sfătuim să acordați atenție rețetei.

Bugetul.ro
Cum arată noul Logan făcut de Dacia, care urmează să spargă toate barierele. Constructorul francez este optimist în legătură cu impactul noii mașini
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
a1.ro
Diseară, discuții aprinse între jurați la muletă. În audiții, un concurent care a fost Chef în restaurante cu stele Michelin
Playtech.ro
Cea mai ieftină ţară din lume. Plăteşti mai puţin de 9 lei pe o porţie uriaşă de mâncare. Turiştii încă nu ştiu de ea
observatornews.ro
Reacția unui elev ieșit de la simularea la română, întrebat despre Camil Petrescu: "E la noi în liceu?"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vremea de Paște. Vor fi temperaturi neobișnuite în toată țara
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Moartea fratelui lui Gică Hagi a zguduit familia „Regelui”. Tragedia a fost ținută secret de către tot neamul
Playtech.ro
De ce se mănâncă peşte de Buna Vestire? Obiceiul de care credincioşii ţin cont în fiecare an pe 25 martie
Dailybusiness.ro
Îngrijirea mușcatelor primăvară. Când le poți scoate în balcon sau în grădină
RomaniaTV
SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2025 EDU.RO. Subiectul care a dat bătăi de cap elevilor. Doi profesori corectează fiecare lucrare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Carmen Șerban, total schimbată în urma operațiilor estetice. Arată cu 20 de ani mai tânără / GALERIE FOTO
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`