Prima pagină » Eveniment-Social » Câștigătorul cursei a primit 500 de euro. Rățușca norocoasă cu numărul 177 a trecut prima linia de finish – FOTO/VIDEO

Câștigătorul cursei a primit 500 de euro. Rățușca norocoasă cu numărul 177 a trecut prima linia de finish – FOTO/VIDEO

02 iun. 2023, 02:00,
Petronel Ștefan, în Eveniment-Social

Pe 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, la Iași a fost organizată prima cursă cu rățuște gonflabile. Oamenii s-au adunat pe malurile Bahluiului pentru a urmări întrecerea. Rățușca norocoasă, cea cu numărul 177, i-a adus câștigătorului suma de 500 de euro în cont

A fost un val de rățuște în prima zi din luna iunie, nu mai puțin de 1.500 au invadat apele Bahluiului. Acestea au luat startul de la Podu Roș, iar linia de final a fost la Podul Trancu din dreptul Facultății de Textile. Cursa a avut un scop caritabil, banii fiind donați pentru tratarea copiilor bolnavi de cancer de la Spitalul „Sf Maria”.

Rățușca norocoasă i-a adus câștigătorului marele premiu

 o poză de la cursa de rățuște

Eduard Costandache este marele câștigător al cursei din acest an

Rățușca cu numărul 177 a reușit să-și croiască drum până la start după ce în cursa de 600 m au fost mai multe obstacole. Rățuștele au fost aruncate de pe Podu Roș și au pornit la vale spre linia de final. Cei mici s-au bucurat cel mai mult de acest eveniment și au susținut rățuștele de pe malurile râului. Numele câștigătorului este Eduard-Gabriel Costandache, care va primi suma de 500 de euro. Banii vor fi transferați în contul bancar pe care l-a specificat. Acesta își dorește să doneze premiul pentru cauza cursei.

„Suntem foarte entuziasmați pentru că am reușit să organizăm pentru prima dată la Iași cursa de rățuște Rotaract. E un eveniment cu tradiție, a început la Timișoara în 2013, iar după mai mulți ani am reușit să-l aducem și aici. Am început încet cu 1.500 de rățuște și sperăm ca pe viitor să reușim să creștem numărul. Ne încurajează faptul că am reușit să dăm spre adopție toată cele 1.500 de rățuște.

Am avut parte de foarte multă susținere din partea cetățenilor, a autorităților locale, a Apelor Române și din partea tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect. Totul a fost pentru o cauză foarte frumoasă, vrem cu banii pe care-i strângem să ajutăm copiii bolnavi de cancer să se trateze. Suntem foarte mulțumiți de cum a ieșit, a ieșit mult peste așteptări, sunt foarte mulți oameni care au venit aici”, a declarat Laura Velicescu, managerul proiectului.

Zeci de oameni au fost prezenți la eveniment

o poză cu spectatori

Zeci de oameni au fost prezenți la eveniment

Cetățenii orașului au îmbrățișat foarte bine inițiativa. Aceștia s-au prezentat în număr mare pe malurile Bahluiului pentru a asista la cursă. Cei mici au fost încântați de surprizele pregătite de organizatori. Pe lângă spectatori, foarte mulți voluntari s-au asigurat că totul se desfășoară conform planului. La eveniment au fost prezenți și polițiștii locali care au asigurat siguranța cetățenilor.

„Organizația Rotaract este ca un fel de familie pentru mine, sunt de aproape 6 ani voluntar aici. Noi dorim să ajutăm copiii cât de mult putem. M-am oferit voluntară strict pentru a mă băga în apă, ca să am grijă de rățuște. Nu regret nimic, m-am distrat enorm”, a specificat Ilinca Păruș, una dintre voluntare.

Ieșenii așteaptă deja următoarele ediții.

„A fost super, mă bucur foarte mult că avem și noi așa ceva în Iași. A fost o zi frumoasă, copiii cred că s-au bucurat cel mai mult și sper că și în anii viitori să mai avem evenimente de genul”, a precizat un spectator.

Rățușca norocoasă a făcut un concurent fericit, ce va primi marele premiu de 500 de euro. Evenimentul a fost un real succes pentru organizatori, care au reușit să doneze toate rățuștele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *