Prima pagină » Eveniment-Social » Castelul Sturdza de la Miclăușeni organizează o nouă ediție a evenimentului „Călătorie la 1900”. Tema din acest an este „Regăsiri”
Castelul Sturdza de la Miclăușeni organizează o nouă ediție a evenimentului „Călătorie la 1900”. Tema din acest an este „Regăsiri”

Castelul Sturdza de la Miclăușeni organizează o nouă ediție a evenimentului „Călătorie la 1900”. Tema din acest an este „Regăsiri”

24 aug. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

În zilele de 31 August și 1 Septembrie 2024, are loc o nouă ediție a evenimentului „Călătorie la 1900”, organizat de Castelul Sturdza de la Miclăușeni. Tema din acest an este „Regăsiri”

O nouă ediție a evenimentului „Călătorie la 1900”

Evenimentul propune o întoarcere în atmosfera anilor 1900 prin spectacole în aer liber de teatru, dans și muzică de epocă, activități interactive, teatru ambiental, târg de antichități, bucate de epocă și alte surprize.

„Tema evenimentului «Călătorie la 1900» din acest an este «Regăsiri». Vă propun să încercăm împreună să regăsim acele aspecte din Belle Époque de care avem nevoie în actualitate, pentru a aduce frumusețe și sens deplin în viața noastră. Aspecte care au fost distruse cu brutalitate sau pervertite de mentalitatea «epocii de aur», o mentalitate de care, cu atâta greutate, încercăm să ne dezbărăm de, iată, mai bine de 30 de ani”, spun organizatorii.

Veți cunoaște, la ediția din acest an, personalități care și-au dedicat viața frumosului, culturii, artelor, restaurării, autenticului. Elite ale României profunde vă așteaptă să regăsim împreună firul delicat al miracolului românesc.

Invitata specială a acestei ediții este acad. Georgeta Filitti, care va povesti cu farmec și erudiție despre asemănări și deosebiri între lumea contemporană și La Belle Époque. Salonul principal al Castelului va găzdui o expoziție cu obiecte de epocă.

Cât costă biletul de intrare?

Castelul Miclăușeni este unul dintre cele mai frumoase din România și, în prezent, este în proces de restaurare. De-a lungul timpului, clădirea a suferit din cauza agresiunilor armatei sovietice și ale autorităților comuniste.

Amintim faptul că, la ediția evenimentului «Călătorie la 1900», ce a avut loc în anul 2023, vizitatorii s-au putut bucura de mai multe expoziții, printre care cea de costume și obiecte de epocă din colecția particulară Raluca Partenie, de fotografie veche și dagherotipie din colecțiile particulare Călina Bârzu și Paul Aioanei, dar și de reconstituirea unor interioare de epocă.

Accesul la eveniment se face pe baza unui bilet în valoare de 40 de lei. Biletele vor putea fi cumpărate la intrarea în parcul Castelului. Tinerii cu vârste între 8 și 18 ani vor beneficia de o reducere de 50%, iar copiii sub 8 ani vor intra gratuit.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *