Prima pagină » Cultural » Evenimente culturale » Castelul Sfantul Petru, emblema orasului Bodrum – FOTO

Castelul Sfantul Petru, emblema orasului Bodrum – FOTO

21 apr. 2017, 14:59,
în Cultural
a:3:{s:7:"site_id";i:3;s:6:"old_id";i:55933;s:8:"site_url";s:15:"cultural.bzi.ro";}

Castelul Sfantul Petru Eliberatorul se inalta mandru deasupra orasului Bodrum, pe fundalul dealurilor invelite in plantatii de maslini si vegetatie luxurianta si al unei mari in nuante de albastru ireal.

Povestea castelului este intretesuta cu cea a cavalerilor din Ordinul Sfantului Ioan care au ridicat acest edificiu intre anii 1402-1437, considerat candva a fi ”singurul centru cu greutate al crestinismului”. Chiar si numele fortaretei a fost dat in cinstea faptului ca reprezenta singurul loc din Asia Mica, unde crestinii se puteau adaposti de atacurile musulmanilor.

Vezi si Muzeul subacvatic din Alexandria – VIDEO

Unele voci spun ca pentru a ridica acest castel, cavalerii au folosit bucati mari de marmura extrase din ,,Mausoleul din Halicarnas”, locul considerat una dintre cele 7 minuni ale lumii antice.

Chiar daca cavalerii au mers pe ideea unui plan simplist, impunatoarea fortareata care se intinde pe o suprafata de aproximativ 2.787 metri patrati, cu o inaltime de 48 de metri deasupra marii, are o frumusete aparte. Acest lucru se datoreaza in primul rand mozaicului islamic, amplu reprezentat, scenelor geometrice incredibile si a blazoanelor de cavaleri sculptate adanc in lemn sau roca, care decoreaza peretii mult prea plini de povesti si legende ale unor timpuri stravechi.

In castel se gaseste si o baie turceasca, un hammam incantator care avea candva rolul de a-i relaxa pe localnici. Pe rand fortareata a fost transformata din loc de refugiu in baza militara, inchisoare, baie publica, pentru ca astazi sa devina unul dintre cele mai importante muzee din Turcia. Interiorul sau gazduieste o multime de expozitii istorice, iar cea mai importanta este cea care prezinta armurile si armele cavalerilor care s-au adapostit aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`