Prima pagină » Local » Case construite în ”drum”, într-o localitate din judeţul Iaşi. Trebuie să zbori pentru a ieși la stradă! – GALERIE FOTO

Case construite în ”drum”, într-o localitate din judeţul Iaşi. Trebuie să zbori pentru a ieși la stradă! – GALERIE FOTO

15 mart. 2022, 02:00,
Andreea Andrei în Local

Un întreg rând de case din Valea Adâncă este izolat de vecinii ce și-au construit case pe locul în care trebuia să fie drumul. Singura cale este imposibil de accesat cu mașina. Trebuie să zbori pentru a ieși spre civilizație și sub nicio formă nu ai vreo cale de acces cu mașina în curtea proprie

În cartierul de case din Valea Adâncă, comuna Miroslava, câțiva localnici sunt efectiv izolați în propriile curți. Trebuie să zbori pentru a ieși la drumul principal sau să fii pus în situația de a te înțelege cu vecinul, pentru a intra prin curtea lui spre proprietatea ta.

Drumul de acces ce trebuie lăsat conform legii a fost anexat de mai multe persoane ca fiind proprietate privată. Mai mult de atât, unii și-au construit case ”pe mijlocul drumului”.

Vrei să pleci din curte? Trebuie să zbori pentru a ieși la strada!

Singurul drum de acces este strada Speranței şi aceasta fiind îngustată de cei care au considerat că 1 metru din lățimea drumului le aparține. De asemenea, calea de acces este înclinată și nu poate fi accesată cu mașina. În cazul unei urgențe, autospecialele de pompieri sau ambulanțele nu au nicio posibilitate de a ajunge la casele izolate.
Locuitorii din zonă sunt atât de obișnuiți cu problema aceasta, încât au renunțat la gândul că vor găsi o soluție.

”Când au fost construite casele noastre aveam drum de acces, era totul liber. Încă pe atunci vedeam din casă lacul. În timp, mai mulți oameni s-au mutat aici și au construit casă după casă. Ne-am trezit deodată că am rămas cu o bucată de drum. Ne este foarte greu să intrăm în propriile case. Dacă venim de la cumpărături, trecem prin curtea vecinului cu bagajele, ca să lăsăm mașina în parcare. Doamne- ferește de o urgență! De intrat, se poate intra cu Salvarea, dar de ieșit-nicio șansă!”, a declarat Marian Corodeanu, un localnic.

Accesul imposibil pentru pompieri sau ambulanțe

Localnicii au încercat să rezolve problema pe căi legale, însă au primit doar promisiuni ce nu s-au materializat. Singura cale de acces este un drum de pământ care se înfundă în poarta unui localnic.
Locuitorii din casele izolate susțin că cel mai rău este iarna, când, oricât de atent ai fi, tot aluneci pe drumul de pământ. De asemenea, aceștia au povestit că, nu cu mult timp în urmă, aveau de făcut slalom printre boscheții ce crescuseră pe drum și, din cauza acestui aspect, era un adevărat pericol să ajungă acasă pe întuneric.

Din fericire, până acum nu au fost incidente care să necesite deplasarea autospecialelor de intervenție în locul respectiv. Astfel, până când situația din Valea Adâncă va fi rezolvată, practic, trebuie să zbori pentru a ieși sau pentru a intra în propria curte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *