În preajma sărbătorilor gospodinele caută idei pentru gustări, printre cele mai bune se numără și cașcavalul pane care are o rețetă de pregătire foarte ușoară. Este bine să știți că prezența dublei pane la prăjirea fâșiilor de brânză este cea care garantează apariția unei cruste crocante frumoase, care conferă aperitivului o aromă specială, neobișnuită.
Cașcavalul la grătar este una dintre cele mai neobișnuite gustări. Este incredibil de simplu de preparat, brânza este pane și se prăjește rapid la grătar într-o tigaie încinsă, unsă cu unt, până când devine aurie. Ar trebui să fie consumată imediat înainte de a se întări din nou. Aproape orice fel de brânză poate fi prăjită: suluguni, hollanda, mozzarella, adyghei și bryndza. Pentru a pregăti această gustare veți avea nevoie de ingrediente precum orice brânză tare, în cantitate de 100-150 gr, 3 ouă de găină, făină pentru pane și pesmet. Pentru a prăji fâșiile de cașcaval veți avea nevoie de ulei vegetal.
Cașcaval pane rețetă. Pașii necesari pentru a pregăti gustarea
Întâi de toate tăiați brânza în fâșii de mărime medie. Pregătiți două farfurii plate, puneți făina de pâine în prima farfurie și pesmetul în cea de-a doua. Într-un castron separat, folosiți un bici pentru a bate oul de găină. Apoi, feliile de brânză se scufundă în făina de pâine.
Feliile de brânză se scufundă apoi în amestecul de ou bătut. Apoi, cașcavalul se scufundă în pesmet pentru pane. Acum, într-o tigaie, asigurându-ne că este adâncă, trebuie să aducem la fierbere uleiul de floarea-soarelui turnat în ea, fiind nevoie de mult ulei. Brânza dublu-panată se aruncă apoi în tigaia cu uleiul clocotit și se prăjește pe toate părțile până când fâșiile de brânză sunt crocante.
Experiența spune că este puțin probabil ca combinația dintre crusta crocantă și brânza moale topită să lase pe cineva indiferent. Dar dacă doriți un clasic încercat și adevărat, dintre toate brânzeturile ar trebui să alegeți Camembert.
Cu ce sos să servești delicioasa gustare? Recomandările marilor bucătari
Brânza la grătar este mult mai gustoasă atunci când este servită cu un sos. De exemplu, poate fi un sos de fructe de pădure dulce-acrișor: pe bază de afine, coacăze negre sau coacăze roșii. Ketchupul sau sosul de roșii cu coriandru sau pătrunjel tocat este o opțiune bună. O maioneză obișnuită ar merge și ea aici, dar este prea grasă.
Puteți folosi pesmet cumpărat din magazin sau făcut în casă. Pentru a face acest lucru, prăjiți pâinea albă în cuptor și pisați-o într-un blender până obțineți un miez fin. Pentru a pregăti deliciul puteți folosi brânza gouda obișnuită. De asemenea, ați putea folosi mozzarella specială pentru pizza.
Deși asociem un platou de brânzeturi cu întâlniri amicale mai des seara, este mai bine să vă abțineți de la brânzeturi sub orice formă după-amiaza. Produsele lactate sunt mai bine absorbite dimineața, în plus brânza este destul de calorică și consumul ei după-amiaza poate duce la creșterea în greutate.
Gustarea cașcaval pane după rețeta explicată mai sus poate fi servită și cu bere. Este mai bine să serviți acest aperitiv imediat, înainte ca brânza să se întărească și să se întindă bine. Aceasta este frumusețea acestui aperitiv simplu, dar delicios. De asemenea, gustarea poate fi reîncălzită în cuptorul cu microunde a doua zi.