Prima pagină » Turism » Destinatii montane » Cascada Cofu, un monument aparte al naturii – FOTO

Cascada Cofu, un monument aparte al naturii – FOTO

21 ian. 2020, 14:29,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:37317;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Cascada Cofu. Cascada Cofu este un monument al naturii din ţara noastră. Din păcate este mai puţin cunoscută de către turiştii care îşi petrec vacanţele pe aceste meleaguri. Cascada se găseşte în Bistra Mureşului, judeţul Mureş, şi se afla la o altitudine de 700 de metri. Aici apa ţâşneşte direct din stâncă şi formează o cădere de apă impresionantă.

Este o cascadă deosebită datorită faptului că apa ţâşneşte direct din stâncă şi formează o cădere de apă impresionantă. Se poate ajunge la ea pe un traseu marcat, dar neamenajat din Bistra Mureşului, prin Valea Bistrei, o vale de o lungime de 20 km.

Se poate ajunge la ea pe un traseu marcat, dar neamenajat din Bistra Mureşului, prin Valea Bistrei, o vale de o lungime de 20 km. Jumătate din traseu este asfaltat, cealalata jumătate fiind un drum forestier. Urmează o bifurcaţie. De aici trebuie să urmaţi indicatorul existent acolo spre Poiana Cofu, care se afla la o oră şi 30 de minute de mers pe jos de la această intersecţie. În continuare drumul se îngustează şi devine greu deparcurs cu maşina. Sfatul nostru este să mergeţi pe jos pentru că o plimbare vă va face foarte bine!

Cascada Cofu. Se aude din depărtare

Cascada se prezintă sub forma unui jet imens care iese cu putere direct din stâncă, de sub o rădăcină de copac din mijlocul versantului. Tocmai acest fapt face că, căderea de apă să fie auzită din depărtare. Înălţimea stâncii este de aproximativ 40 de metri, iar apa se desface în mai multe fire în timpul căderii pe ea, fiind mai degrabă un izbuc decât o cascadă. Dacă urmaţi cărarea care urca prin stânga apei veţi ajunge la izvor.

Cascada este cunoscută în zonă şi sub denumirea de „Chisoiul Vacii”, astfel că dacă doriţi să întrebaţi localnicii, de preferat este să folosiţi acest nume.

Acces: Bistra Mureşului (la 28 km de Reghin), pe traseu marcat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *