Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:3;s:6:"old_id";i:7009;s:8:"site_url";s:15:"cultural.bzi.ro";}
Tot ce stim de prima sotie a lui Vlad Tepes este numele ei: Elizabetta. Ea i-a nascut cel putin un fiu, Mihnea cel Rau, care avea sa domneasca mai tarziu in Tara Romaneasca intre anii 1508 si 1510. Conform legendei locale, Elizabetta a murit in timpul asediului Castelului Poienari, care a fost inconjurat de armata otomana, condusa de Radu cel Frumos si de catre ienicerii romani. Un arcas, vazand umbra sotiei lui Vlad Tepes in spatele unui geam, a tras cu o sageata prin fereastra principala a sediului domnitorului, cu un mesaj de avertizare ca armata lui Radu se apropie. Arcasul era o ruda de-a lui Vlad Tepes, care din loialitate fata de domnitor, i-a trimis avertizarea in ciuda faptului ca se convertise la islam pentru a scapa de sclavie si de executare de catre turci. Dupa citirea mesajului, sotia domnitorului s-a aruncat de la turn intr-un afluent al raului Arges care curgea la poalele castelului, spunand ca mai degraba ar putrezi sau ar fi mancata de pestii din Arges decat sa fie luata prizoniera de catre turci. Astazi, afluentul este numit Raul Doamnei, scrie roportal.ro.
A doua casatorie
Recastigand treptat favorurile regelui Matia, Vlad Tepes s-a casatorit cu Ilona Szilágyi, o verisoara de-a regelui, si in anii de dinaintea eliberarii sale din exila, din 1474, a trait cu ea intr-o casa din capitala maghiara.
In jurul anului1465, Ilona i-a nascut doi fii: cel mare: Vlad Dracul al IV-lea, care si-a petrecut majoritatea timpului in suita regelui Matia, iar mai tarziu a esuat in reclamarea tronului Tarii Romanesti si cel tanar, al carui nume nu este cunoscut, dar despre care se stie ca a locuit in Transilvania, cu episcopul din Oradea pana in 1482, cand s-a imbolnavit. S-a intors la Buda, unde a murit in compania mamei sale. Descendentii lui Vlad Tepes si ai Ilonei s-au casatorit in nobilimea maghiara.