Prima pagină » Local » Casa Judeţeană de Pensii Iaşi pune la dispoziţie peste 100 de bilete de tratament
Casa Judeţeană de Pensii Iaşi pune la dispoziţie peste 100 de bilete de tratament

Casa Judeţeană de Pensii Iaşi pune la dispoziţie peste 100 de bilete de tratament

09 sept. 2020, 14:11,
BZI.ro, în Local

Miercuri, 9 septembrie 2020, Casa Judeţeană de Pensii Iaşi are disponibile pentru Seria nr.14 un număr de 112 bilete de tratament în staţiunile specializate.

La ce staţiuni pot merge cu biletele de tratament, date de Casă Judeţeanălocal de Pensii

Pensionarii ieşeni cu biletele de tratament pot merge la staţiunile: Bălţăteşti, Caciulata, Covasna, Eforie Nord, Eforie Sud, Felix, Herculane, Lacul Sărat, Mangalia, Saturn, Nicolina, Singeorz, Slănic Moldova, Târgu Ocna, Vatra Dornei.

Datele de intrare în staţiuni sunt în intervalul 12 – 16 septembrie 2020. Biletele de tratament se distribuie la liber. Persoanele interesate pot obţine bilete de tratament în limita locurilor disponibile de la Ghişeul de Bilete de Tratament în baza următoarelor documente:
– cartea sau buletinul de identitate în original;
– cuponul de pensie aferent lunii iulie 2020.

Costul unui bilet este 50% din cuantul brut al pensiei încasat în luna anterioară plecării în staţiune. Durata sejurului este de 16 zile din care durata tratamentului balnear este de 12 zile.

„Facem precizarea că, în conformitate cu prevederile HG 438/2020 la ridicarea biletului de tratament nu mai este necesar a se prezenta biletul de trimitere de la medic.”, a transmis Maria Andronache, director executiv Casa Judeţeană de Pensii Iaşi.

Noul regulament de la Stațiunea Balneară Nicolina din Iași interzice interacțiunea dintre pacienți

Persoanele care se cazează în această perioadă la Stațiunea Balneară Nicolina din Iași nu mai au libertatea cu care s-au obișnuit, din cauza pandemiei de coronavirus. Mulți dintre cei care veneau la tratament se bucurau că mai au șansa să comunice cu ceilalți pacienți, să se plimbe și să se relaxeze la parterul stațiunii, special amenajat pentru astfel de întâlniri.

„Din cauza pandemiei de coronavirus am fost nevoiți să implementăm și noi o serie de restricții. Persoanele care beneficiază de serviciile noastre nu mai mănâncă în restaurantul nostru, pentru că se face room service. Totodată, nu au voie să se plimbe pe holuri, să interacționeze cu ceilalți. Pot ieși din cameră doar la ora prevăzută pentru tratament și trebuie să poarte mască. Bazinul cu apă sulfuroasă este închis, iar tratamentul se face doar individual, pentru a evita interacțiunea”, încheie Nicoleta Bălășel.

În anii precedenți, stațiunea era în permanență ocupată la capacitate maximă de persoane venite atât din țară, cât și din străinătate

În anii precedenți, din luna februarie și până în decembrie, stațiunea cunoscută pentru tratamentul cu apă sulfuroasă era ocupată la capacitate maximă. Persoane din toată țara, dar și din străinătate își făceau programare chiar și cu un an înainte pentru a-și asigura cazarea la Stațiunea Balneară Nicolina.

„În anii precedenți, în exact aceeași perioadă, funcționam la capacitate maximă. Toate cele 300 de locuri disponibile erau ocupate în permanență. Acum avem cazate 60 de persoane și rămâne ca astăzi să mai facem cazări. Cu fiecare pacient care se decazează, mai cazăm câte unul. Casa de Pensii din Iași face aceste programări în limita locurilor disponibile”, mai spune Nicoleta Bălășel.

La Stațiunea Balneară Nicolina se tratează o gamă foarte largă de afecțiuni osoase, dermatologice și ginecologice

Stațiunea Balneară din Iași, cunoscută și sub numele de Băile Nicolina, este locul unde anual ajung mii de oameni pentru tratamentul cu apă sulfuroasă. La Băile Nicolina se tratează o gamă foarte largă de afecțiuni. Persoanele se prezintă în special pentru afecțiuni ale aparatului locomotor, reumatism și toate afecțiunile osoase, dermatologice și ginecologice. Cadrul natural al zonei oferă o importantă varietate de factori balneari, motiv pentru care persoane din toată țara și din străinătate își făceau programare chiar și cu un an înainte. Oamenii aleg Stațiunea Balneară Nicolina nu doar pentru băile reumatice cu apă minerală sulfuroasă, ci și pentru condițiile de cazare ultramoderne. Stațiunea este ridicată într-o zonă în care s-a găsit un zăcământ de ape minerale sulfuroase care au o concentrație ridicată de hidrogen sulfurat, de 331mg/l.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *