Prima pagină » Eveniment-Social » Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași organizează „Noaptea Albă a Galeriilor”
Casa de Cultură

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași organizează „Noaptea Albă a Galeriilor”

02 oct. 2020, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași invită publicul la „Noaptea Albă a Galeriilor”, eveniment ce va avea loc în perioada 2-4 octombrie 2020, în Galeria de Artă „Labirint” a instituției, între orele 18:00 și 00:00. Expoziția de artă „Textures of identity” reunește lucrări de artă vizuală ale Alexandrei Floarea și design vestimentar, creație Alexandru Floarea. Alexandra Floarea este absolventă a Facultății de Arte Vizuale și Design, la specializarea Pictură din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași

„Noaptea Albă a Galeriilor”, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași! Evenimentul va avea loc în perioada 2-4 octombrie 2020, în Galeria de Artă „Labirint” a instituției, între orele 18:00 și 24:00. Acțiunea culturală reunește expoziția de artă „Textures of identity” reunește lucrări de artă vizuală ale Alexandrei Floarea și design vestimentar, creație Alexandru Floarea.

„Noaptea Albă a Galeriilor”, moment cultural de impact, marca Casa de Cultură „Mihai Ursachi”

Alexandra Floarea este absolventă a Facultății de Arte Vizuale și Design, la specializarea Pictură, din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” (UNAGE) din Iași.

„Îndepărtându-se de acumulări metaforizante și preferând explorarea formelor în sine pentru frumosul ce se naște din aleatoriu, Alexandra Floarea studiază materia, o provoacă prin suprapuneri, fuziuni sau transformări. Toată această luptă cu caracter introspectiv și liber este expresia unui refuz asumat de a crea legături evidente între premeditare și imagine. Structuri ce iau pe rând forme anorganice, vegetale, ale unor schelete calcaroase ce ne trimit cu gândul spre o lume microscopică supradimensionată, sunt eliberate prin gest, artista argumentând, printr-o explozie în crescendo, crezul său artistic. Alexandra Floarea crede în experimentul cu materiale comune, industriale, neconvenționale, precum spuma poliuretanică – pentru a scăpa de tirania formei, picturalul născându-se din asocierile cele mai neașteptate, în texturi irepetabile ce dau forma unor procese mentale sau stări interioare”, spune Maria Bilașevschi, critic de artă.

Expoziția „Textures of identity” poate fi vizitată în perioada 2-30 octombrie (orele 9:00-17:00)

Alexandru Floarea este absolvent al Facultății de Arte Vizuale și Design, specializarea Modă-Design Vestimentar, din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași. Artistul a obținut, de-a lungul timpului, premii la festivalele de profil din țară și este recunoscut pentru atracția sa pentru materie exprimată prin tehnici neconvenționale.

„Cunoscut designer vestimentar, Alexandru Floarea este un scenograf subtil; nu plantează aleatoriu obiectele, ci coordoneaza un «mise-en-scène», în care lumina, culoarea, îmbinarea elementelor, mișcarea privitorului în jurul lucrării conlucrează la efectul final. Ținutele lui Alexandru Floarea, aduse la viață prin înveliș, sunt o explorare sofisticată a moralității, dar și a conștiinței omului post-modern, aflat în fața unui inedit exercițiu de resuscitare a umanului”, a mai spus criticul de artă, Maria Bilașevschi.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 2-30 octombrie (orele 9:00-17:00). Intrarea la expoziție este liberă, vizitatorii fiind obligați să respecte măsurile de siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *