Prima pagină » Local » Casa de Cultură din Pașcani riscă să nu poată plăti facturile! Primarul se face că nu știe despre ce este vorba!
Casa de Cultură din Pașcani riscă să nu poată plăti facturile! Primarul se face că nu știe despre ce este vorba!

Casa de Cultură din Pașcani riscă să nu poată plăti facturile! Primarul se face că nu știe despre ce este vorba!

21 iun. 2022, 02:01, 1 ,
Andreea Andrei în Local

Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” din Pașcani riscă să nu poată plăti facturile. Administrația instituției a trimis o cerere către Consiliul Local Pașcani în care solicită o suplimentare a bugetului pentru anul în curs. Primarul, Marius Pintilie, nu pare să cunoască situația

Consilieri Locali din Pașcani afirmă că bugetul primăriei este destul de generos astfel încât să acopere cheltuielile ce au adus Casa de Cultură din Pașcani în situația de a nu putea plăti facturile. Directoarea instituției, Daniela Calistru, este îngrijorată de faptul că există o factură restantă de peste 10 mii de lei.

Casa de Cultură este în situația de a nu putea plăti facturile

Daniela Calistru, împreună cu echipa de administrație a Casei de Cultură “Mihail Sadoveanu” din Pașcani, a înaintat o solicitare către Consiliul Local Pașcani de suplimentare a fondurilor pentru cheltuieli a anului în curs.

“Acea solicitare pentru rectificare bugetară, încearcă să acopere, următoarea perioadă a anului în curs, din luna iunie până la finalul anului. Estimarea făcută la începutul anului pentru alocarea bugetului, estimare care se face conform cheltuielilor din anul precedent, ținând cont de subvenția primită de la autoritate locală, este o sumă bine stabilită, având în vedere cheltuielile din anul anterior. La estimarea făcută pentru acoperirea: încălzit, iluminat și forță motrică, am lăsat o marjă de eroare, luând în considerare un consum mai mare sau eventuale scumpiri, dar nu am știut că vor interveni scumpiri atât de radicale”, declară directorul Casei de Cultură Municipală “Mihail Sadoveanu” Pașcani, Daniela Calistru.

Aceasta a mai menționat faptul că există deja o factură restantă la gaze naturale, în valoare de 11 mii de lei, care poate aduce întreruperea furnizării de gaze și costuri suplimentare pentru debranșare și reconectare a serviciilor.

Consiliul Local va rezolva situația?

Cu toate că primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie, pare că nu știe despre situație și evită să dea orice declarație cerând ca reporterii BZI să trimită “întrebările” pe e-mail. Acesta nu a răspuns în repetate dăți la aceste e-mailuri.

Consilierul local Gabriela Nedelcu este sigură că se va rezolva situația Casei de Cultură și că nu încape îndoiala că nu vor fi destule fonduri pentru a acoperi costurile existente.

“Am văzut cererea, nu am apucat să o studiez înainte de ședință, dar nu consider că se pune problema ca aceste costuri să nu fie acoperite. Rectificări de buget se fac mai tot timpul. Bugetul primăriei este suficient de generos ca să acopere cheltuielile tuturor instituțiilor din subordine, într-adevăr, în contextul creșterii prețurilor la gaz metan s-a ajuns în această situație neplăcută”, declară Consilierul Local, Gabriela Nedelcu.

Situația Casei de Cultură din Pașcani este strict legată de creșterile imense de prețuri la gaze naturale și energie electrică. Consiliul Local Pașcani nu a deschis acest subiect în ședința din data de 20 iunie 2022.

Creșterile imense de prețuri pentru gaz metan și electricitate au pus mai multe instituții publice în situația de a nu putea plăti facturile.

Comentarii
  • S-o inchida.
    Ard curentul degeaba.
    Astia nu invata nimic nici la scoli, nici la Casa de Cultura.Plecati la munca pe camp ,nu mai stati la barfe, boarfelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *