Casa Albă spune că Israelul face „cu siguranță” un efort pentru a minimiza victimele civile în Gaza

Casa Albă spune că Israelul face „cu siguranță” un efort pentru a minimiza victimele civile în Gaza

30 oct. 2023, 23:20,
BZI.ro, în International

Coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă, John Kirby, a declarat luni reporterilor că administrația consideră că Israelul depune „cu siguranță” un efort pentru a minimiza victimele umanitare în Gaza.

„Fără să intrăm, să reacționăm la evenimentele de pe teren în timp real, ceea ce pur și simplu nu vom face, aceasta este o conversație pe care am avut-o în mod constant cu omologii noștri israelieni. Asta a făcut parte din discuția de ieri cu prim-ministrul și l-ați auzit astăzi pe prim-ministru vorbind la Tel Aviv despre eforturile pe care le întreprind pentru a încerca să evite victimele civile și cred că cu siguranță fac acest efort”, a spus Kirby reporterilor în timpul conferinței de presă de luni la Casa Albă.

„Nu înseamnă că nu au existat victime civile”

Totuși, el a spus: „Nu înseamnă că nu au existat victime civile – în mod tragic, au fost multe, mii, dar spre deosebire de Putin în Ucraina și spre deosebire de ceea ce a făcut Hamas pe 7 octombrie, uciderea civililor nu este un scop de război al Forțelor de Apărare Israeliene.”

Purtătorul de cuvânt al NSC a declarat reporterilor că prim-ministrul israelian Netanyahu a adus el însuși problema victimelor civile în Gaza în conversațiile cu președintele american Joe Biden și că ambii lideri „recunosc că, în calitate de democrații, este important să respectați legea războiului, să să protejeze viața nevinovată și să încerce să minimizeze victimele civile.”

„Nu există nicio conversație pe care să nu am avut-o cu omologii noștri israelieni pentru a înțelege mai bine ce fac ei pentru a încerca să minimizeze victimele civile. Și Statele Unite conduc literalmente efortul de a încerca să obțină asistență umanitară în Gaza”, a spus el.

Liderii i-au spus lui Biden că el și administrația sa trebuie să dea dovadă de mai multă empatie

Liderii musulman-americani i-au spus lui Biden, într-o mică întâlnire privată de joia trecută, că el și administrația sa trebuie să dea dovadă de mai multă empatie față de viețile palestinienilor și au respins comentariul său care punea îndoieli asupra cifrelor morților civili din Gaza furnizate de Ministerul Sănătății de acolo, potrivit la doi dintre participanți.

Comentariile lui Kirby de luni vin, de asemenea, după ce prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a refuzat anterior criticile cu privire la victimele civile și a spus că Hamas îi împiedică pe civili să se mute în zona sigură din sudul Gazei.

Bombardamentul Israelului a provocat moartea a cel puțin 7.960 de persoane, majoritatea civili, potrivit cifrelor Ministerului Palestinian al Sănătății din Ramallah, extrase din surse din enclava controlată de Hamas, potrivit CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *