Prima pagină » Actualitate » Cartofii noi, vânduți la un preț uriaș! Cât a ajuns să coste „leguma săracului“
Cartofii noi, vânduți la un preț uriaș! Cât a ajuns să coste „leguma săracului“

Cartofii noi, vânduți la un preț uriaș! Cât a ajuns să coste „leguma săracului“

16 mai 2024, 09:29,
BZI.ro, în Actualitate

Cartofii noi sunt vânduți la un preț uriaș. „Leguma săracului“ se vinde anul acesta la prețuri de lux! Majoritatea comercianților din România țin la preț și nu se gândesc să îl scadă având în vedere munca și investițiile făcute. Așa se face că nu multe persoane își permit să achiziționeze cartofi noi.

Cartofii noi, vânduți la un preț uriaș!

Au apărut prin piețe și în supermarketuri de ceva timp, însă românii nu se înghesuie să cumpere cartofi noi. „Leguma săracului“ are prețuri mult prea mari, și nu sunt singurele în această situație. Costurile la multe fructe și legume au explodat în ultima perioadă în piețe, dar și în supermarketuri.

Încă din perioada Paștelui, românii sunt însă înfuriați că trebuie să plătească bani frumoși pentru cartofi aduși din Egipt sau alte zone îndepărtate.

La tarabe, prețurile destul de mari pentru această perioadă.

În următoarele imagini au fost comparate două supermarket-uri și Freshful, aplicație prin intermediul căreia românii aleg în ultimul timp să își facă cumpărăturile.

Și la tarabele din piețe, dar și în supermarketuri și Freshful, prețul cartofilor se menține la 10-15 lei.

Un fermier din județul Dolj a explicat care este motivul pentru care cartofii noi românești au un preț atât de mare. Comerciantul a spus că a investit foarte mulți bani, cu toate că regiunea are un sol fertil.

„La noi au fost minus 9 grade în ianuarie şi a trebuit să le băgăm căldură pentru că erau deja răsăriţi. Tunuri de căldură, generatoare cu aeroterme, apă fiartă cu aragaz dedesubt. Tot ce am putut am băgat în solariu să îi protejăm”, a declarat fermierul.

Acesta își vinde produsele la piața Pucheni, la angro, pentru a-și scoate banii de pe munca depusă.

Dacă pe Freshful un kilogram de cartofi noi se ridică la prețul de 4,48 lei/kg, la Carrefour și Auchan prețul este de 3,99 lei/kg. de altfel, pe Freshful se poate găsi chiar și varianta de cartofi noi eco, care au un preț ușor mai ridicat, fiind vorba de 10,49 lei/kg.

Care sunt beneficiile cartofilor noi

Cartofii noi aduc numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor bogat în nutrienți esențiali. Aceștia sunt o sursă excelentă de carbohidrați complecși, care oferă energie durabilă organismului. De asemenea, sunt o sursă bună de fibre alimentare, care contribuie la sănătatea digestivă și la menținerea unei senzații de sațietate pe termen lung.

Cartofii noi sunt, de asemenea, o sursă bogată de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C, potasiul, vitamina B6 și niacina. Vitamina C este esențială pentru sistemul imunitar, ajutând la combaterea infecțiilor și la menținerea sănătății pielii. Potasiul este important pentru funcționarea normală a inimii, a sistemului nervos și a mușchilor.

Mai mult, cartofii noi sunt relativ scăzuți în calorii și grăsimi saturate, ceea ce îi face o opțiune sănătoasă în cadrul unei diete echilibrate. Cu toate acestea, modul în care sunt pregătiți poate influența beneficiile lor pentru sănătate. Evitarea prăjirii sau adăugarea de cantități mari de grăsimi și sare poate maximiza avantajele nutriționale ale cartofilor noi.

Așadar, cartofii noi sunt vânduți la un preț uriaș, fie că sunt cumpărați din piață sau din supermarketuri.

Comentarii
  • cartofii noi din supermarketuri sunt din Egipt, nicidecum de la noi;
    la tonete sau aprozare de cartier, gasesti cartofi autohtoni la preturi incepand de la 6 lei (cei nespalati) pana la 12 lei, cei spalati de pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *