Prima pagină » Culinar » Cartofi zdrobiți la cuptor. O mâncare rapidă, ușoară și incredibil de gustoasă

Cartofi zdrobiți la cuptor. O mâncare rapidă, ușoară și incredibil de gustoasă

12 sept. 2023, 09:46,
B, , h, , în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un preparat savuros, sățios și aromat putem face niște cartofi zdrobiți la cuptor. Aceștia sunt ideali de servit la orice ocazie și la orice masă, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești o mâncare rapidă, ușoară și incredibil de gustoasă.

Cartofi zdrobiți la cuptor

Când vine vorba de rețetele cu cartofi, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare. Cartofii pot fi gătiți în diferite moduri. Pe lângă o delicioasă musaca de cartofi cu carne, putem să pregătim pentru cei dragi și niște cartofi zdrobiți la cuptor.

Cartofii zdrobiți la cuptor făcuți cu iaurt, usturoi și pătrunjel au o savoare deosebită și merg de minune cu o porție de friptură fragedă și suculentă. Pentru iubitorii de preparate rafinate, cu un aspect deosebit, putem face un escalop de pui cu ciuperci și cartofi.

Pe placul multora dintre noi sunt cartofii zdrobiți la cuptor. Delicioși, crocanți și aromați, aceștia merg serviți la orice ocazie și la orice masă alături de alte bucate alese.

Cum să pregătești la tine în bucătărie un preparat savuros

Pentru câteva porții de cartofi zdrobiți la cuptor avem nevoie de 500 g de cartofi, 1 lingură de sare, 3 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță de boia de ardei dulce, 1 linguriță de oregano, 1 linguriță de praf de usturoi și ulei de măsline. Pentru sosul de iaurt cu usturoi și pătrunjel vom folosi o legătură de pătrunjel, 1 căpățână de usturoi, jumătate de linguriță de sare, 1 linguriță de fulgi de chili, 70 ml de ulei de măsline și 300 g de iaurt grecesc.

Mai întâi se pregătesc cartofii. Aceștia se spală și se așază într-o oală mare. Se pune sare peste ei apoi se acoperă complet cu apă. Se pun la fiert la foc potrivit. După ce cartofii au fiert timp de 20 de minute se lasă la răcit apoi se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se zdrobesc cartofii folosind capătul unui pahar. Nu trebuie apăsat prea tare pentru a nu zdrobi cartofii de tot. Cartofii trebuie aplatizați, dar să rămână întregi. Într-un bol se pune uleiul cu măsline, o linguriță de boia de ardei, o linguriță de oregano, o linguriță de praf de usturoi și sare. Se amestecă foarte bine și se pune câte o lingură de sos pe fiecare cartof. Se stropesc și cu puțin ulei de măsline pentru a fi cartofii crocanți la exterior.

Se pune tava la cuptor timp de 15 minute, apoi se scoate și se întrec cartofii pe cealaltă parte pentru a se coace uniform. Se mai lasă încă 15 minute și se pune câte o lingură din amestecul pregătit anterior. Cât cartofii stau la cuptor, se pregătește sosul de iaurt. Într-un bol se amestecă pătrunjelul, usturoiul, sarea, fulgii de chili și uleiul de măsline. Se toarnă și 300 g de iaurt grecesc  peste compoziție și se amestecă foarte bine pentru a obține un sos aromat și cremos.

Cartofii zdrobiți se servesc cu sosul de iaurt, dar merg de minune și cu o friptură fragedă și aromată. Cartofii zdrobiți la cuptor sunt delicioși, sățioși și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024