Atunci când vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat culinar ca odinioară, putem pregăti cartofi țărănești la tigaie. Această rețetă delicioasă este ușor de făcut, iar la final vom obține o mâncare savuroasă.
Cartofii pot fi făcuți în diferite moduri, iar gospodinele știu numeroase trucuri și secrete pentru a-i pregăti așa cum se făcea demult. Cartofii țărănești făcuți la tigaie sunt extrem de gustoși, au o aromă aparte și sunt pe placul multora dintre noi. Iată rețeta simplă pentru o mâncare gustoasă ca pe vremea bunicii.
Cartofi țărănești la tigaie, un preparat culinar delicios
Când vine vorba de mâncărurile din cartofi, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Fie sunt făcuți la cuptor, prăjiți sau preparați într-o savuroasă supă, fie sunt copți sau folosiți în salate, cartofii sunt preferați de mulți dintre noi.
Dacă ținem cont de secretele din rețeta veche a bunicii, putem pregăti niște cartofi țărănești la tigaie delicioși și aromați. Pentru aceasta, avem nevoie de câteva ingrediente, de un plus de imaginație și de câteva arome inedite pentru a ne bucura la final de o mâncare gustoasă, care ne va aminti de copilărie.
În sezonul de primăvară, pe lângă cartofii țărănești făcuți la tigaie, putem pregăti și o mâncare de spanac cu orez, perfectă și în zilele de post. Mai mult, în zilele cu restricții alimentare putem face rapid o ciorbă de urzici sau o salată de fasole roșie, gustoasă și ușoară.
Pentru cei pretențioși, ideale sunt spaghetele milaneze, un deliciu culinar irezistibil. Pe placul tuturor însă sunt cartofii țărănești făcuți la tigaie.
Rețeta simplă a bunicii pentru o mâncare gustoasă
Pentru a pregăti niște cartofi țărănești la tigaie avem nevoie de 8 cartofi, 1 gogoșar, 1 ceapă roșie, 2 căței de usturoi, 2 cârnăciori afumați, 3 ouă, brânză rasă, boia, 2 linguri de ulei de măsline, pătrunjel verde și sare.
Mai întâi se curăță și se spală cartofii, apoi gogoșarul și ceapa. Se curăță apoi usturoiul și se toacă mărunt. Se taie cartofii cubulețe potrivite, apoi se fierb puțin în apă cu sare, apoi se scurg.
Se pregătește ulterior ceapa, apoi gogoșarul și se taie rondele. Se pune ulei de măsline în tigaie, iar după ce s-a încins se adaugă ceapa, usturoiul și gogoșarul. Se lasă la călit apoi se pun cârnăciorii afumați, tăiați rondele mici. Se adaugă și cartofii, apoi se lasă la foc mic și se amestecă continuu.
Se sparg cele 3 ouă și se bat într-un bol apoi se pun peste cartofi în tigaie. La final se pune puțină brânză rasă, boia și pătrunjel verde tocat pentru un plus de savoare, apoi se mai lasă câteva minute la foc mic.
Când sunt gata cartofii țărănești la tigaie, se iau de pe foc, se lasă la răcit și se servesc împreună cu niște murături delicioase de casă. Cu siguranță ne vom bucura de o mâncare gustoasă și aromată ca pe vremea bunicii.
Delicioșii cartofi țărănești la tigaie sunt ușor de făcut și pe placul tuturor. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta tradițională, vom obține un preparat culinar savuros și de neuitat pentru cei de la masă.