Prima pagină » Culinar » Cartofi rondele la cuptor. Ce condimente să folosești pentru a oferi cartofilor mai multă savoare

Cartofi rondele la cuptor. Ce condimente să folosești pentru a oferi cartofilor mai multă savoare

23 ian. 2024, 10:46,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim rapid o gustare delicioasă, aromată și sățioasă, putem face niște cartofi rondele la cuptor. Aceștia sunt savuroși, vor fi crocanți la exterior și moi la interior, iar dacă facem un sos aromat pentru acest fel de mâncare, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Iată ce condimente să folosești pentru a oferi cartofilor mai multă savoare.

Cartofi rondele la cuptor

Când vine vorba de rețetele delicioase cu cartofi, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare. Cartofii pot fi gătiți în diferite moduri, la tigaie sau la cuptor. Putem face o mâncărică de cartofi cu afumătură sau niște chiftele de cartofi.

La fel de bine putem face și niște cartofi prăjiți cu pătrunjel și usturoi, gătiți ca garnitură pentru o friptură fragedă și gustoasă. Dacă vrem să ne bucurăm de savoarea cartofilor crocanți, putem pregăti niște cartofi rondele la cuptor. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Putem folosi gustoșii cartofi și la o salată orientală la care vom pune și ouă fierte, măsline, ceapă și salată verde. Salata de cartofi orientală este ideală de servit după mesele copioase de sărbători. Acest preparat culinar este sățios, sănătos și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Salata de cartofi dietetică poate fi servită la orice masă și la orice ocazie, simplă sau ca garnitură alături de alte mâncăruri aromate, gustoase și rafinate. Rețetele sunt inedite și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Rețeta cu care vei obține o mâncare savuroasă

Pentru câteva porții de cartofi rondele la cuptor vom avea nevoie de 6 cartofi, cimbru, busuioc, rozmarin, oregano, jumătate de linguriță de boia dulce, usturoi, sare, piper măcinat și 6 linguri de ulei.

Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie felii. Într-un bol mare vom amesteca toate ierburile împreună cu uleiul. Cartofii se așază într-o tavă apoi se toarnă peste ei amestecul de ierburi. După aceea se pune tava cu cartofi la cuptor timp de 15 minute, apoi se scoate tava și se întorc cartofii pe partea cealaltă pentru a se rumeni uniform.

Când sunt gata, se scot cartofii rondele din cuptor și se lasă la răcit apoi se servesc simpli sau alături de o friptură delicioasă. Cartofii pot fi serviți ca garnitură alături de carne de porc sau de pui și de o salată de legume și verdețuri proaspete. Cartofii pot fi zdrobiți și se servesc cu sosul de iaurt, dar merg de minune și cu o friptură fragedă și aromată. Cartofii zdrobiți la cuptor sunt delicioși, sățioși și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Putem pregăti cu savuroșii cartofi și o musaca. Acest preparat culinar se poate face la cuptor sau la tigaie, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, vom obține un adevărat deliciu. Musacaua se face cu cartofi, vinete, carne de miel sau de vită și cu un sos de roșii.

Cartofii rondele gătiți la cuptor sunt savuroși, aromați și ideali de servit la orice masă și la orice ocazie. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține un preparat irezistibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`