Prima pagină » Culinar »  Cartofi rantaliți, garnitura perfectă pentru mușchiulețul de porc la cuptor

 Cartofi rantaliți, garnitura perfectă pentru mușchiulețul de porc la cuptor

25 mai 2022, 10:11,
în Culinar

O garnitură delicioasă pentru mușchiulețul de porc la cuptor este rețeta de cartofi rantaliți. Aceasta poate fi gătită oricând și poate fi servită și în zilele de post. Garnitura este gata în 30 minute, iar din ingredientele menționate obțineți două porții. Totodată, mușchiulețul de porc la cuptor este extrem de aromat și fraged. 

Mâncarea cu carne de porc și cartofi este o alegere ideală pentru un prânz rapid și delicios. Alături de cele două feluri de mâncare se poate prepara și o salată de legume sau una de varză. De asemenea, la prânz se mai poate servi și o ciorbă de perișoare țărănească împreună cu un ardei iute și crutoane.

Cum se prepară rețeta de cartofi rantaliți? 

Rețeta de cartofi rantaliți este asemănătoare cu cea a cartofilor țărănești. Aceasta este foarte simplu de preparat, fiind gata în doar 30 minute. De asemenea, ingredientele de care aveți nevoie sunt la îndemâna oricui. Pentru prepararea rețetei veți avea nevoie de 5 cartofi roșii, o ceapă, 5 linguri de ulei și o lingură de boia. Primul pas va fi fierberea cartofilor în coajă. Dacă nu știți exact când sunt fierți, îi puteți încerca cu o furculiță. În cazul în care, aceștia sunt străpunși cu ușurință, sunt gata. De obicei se lasă la fiert în jur de 20 minute. După ce cartofii sunt fierți, se vor curăța de coajă, apoi vor fi dați prin răzătoarea mare. 

Ulterior, într-o tigaie se va căli ceapa tocată mărunt împreună cu boiaua. După două minute se adaugă cartofii și se amestecă bine. Condimentați cu sare și piper după gust și mai lăsați timp de două minute la foc mic. Cartofii rantaliți pot fi serviți cu murături sau pot fi consumați ca și garnitura mâncărurilor cu carne. Rețeta poate fi preparată și în zilele de post, fiind foarte gustoasă. Un alt preparat fără carne sunt chiftelele de varză dulce. 

Mușchiuleț de porc la cuptor, mod de preparare

Mușchiulețul de porc la cuptor poate fi servit alături de cartofii rantaliți. Acesta se prepară în aproximativ două ore. Veți avea nevoie de 2 lingurițe de boia afumată, 2-3 căței de usturoi, 4 bucăți de mușchiuleț de porc și 2 lingurițe de pastă de ardei. Carnea va fi spălată bine, apoi va fi ștearsă cu un prosop de hârtie absorbant. Ulterior, va fi condimentată cu sare, piper, boia și pasta de ardei. Să aveți în vedere că va trebui să fie acoperită pe toate părțile cu condimentele aferente. Într-o tavă se vor pune 3 linguri de ulei, apoi se adaugă carnea. Printre bucățile de mușchi se pot pune câteva felii de morcov și usturoi. 

Tava va trebui acoperită cu o folie de aluminiu, apoi va fi pusă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade. La final, se va scoate folia și va mai fi lăsată încă 15 minute. De asemenea, carnea va trebui unsă din când în când cu sosul pe care îl lasă în tavă. Pentru a verifica dacă mușchiulețul de porc este gata, se va înfinge o furculiță. Dacă aceasta intră cu ușurință în carne, înseamnă că mâncarea este gata. Mușchiulețul de porc la cuptor poate fi servit cu cartofi rantaliți și salată de varză, cu piure, legume la cuptor sau cartofi natur.

Rețeta de cartofi rantaliți este o mâncare ideală pentru zilele de post și nu numai. Aceasta poate fi preparată oricând, fiind servită ca și garnitură alături de mâncărurile cu carne de pui sau porc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *