Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Cartofi pentru bătături. Află cum să scapi rapid de disconfort
Cartofi pentru bătături. Află cum să scapi rapid de disconfort

Cartofi pentru bătături. Află cum să scapi rapid de disconfort

29 mart. 2021, 14:19,
în WoW!

Bătăturile reprezintă porțiuni ale pielii care prezintă un aspect mai dur. Sunt efectul provocat de o agresiune repetată a pielii, în același loc. De obicei, acestea sunt însoțite de o durere sau un disconfort și se formează în zona extremităților: mâini, picioare, coate..etc.

Femeile se confruntă în general cu bătături la nivelul picioarelor din cauza pantofilor cu toc, iar bărbații prezintă astfel de formațiuni la nivelul palmelor, din cauza obiectelor dure cu care lucrează.  Desigur, trebuie să avem și o alimentație corespunzătoare, care să conțină eventual: morcovi, gutui, varză, cartofi, măsline, castraveți etc. În aceeași măsură este foarte important și să fim constant hidratați.

De ce e bine să monitorizăm bătăturile

Complicațiile bătăturilor apar în momentul în care sunt lăsate netratate. Acestea își tot măresc dimensiunea în timp și se poate ajunge chiar până la o intervenție chirurgicală. În ultimul timp, cea mai mare parte din aceste afecțiuni sunt tratate cu ajutorul laserului.

În cel mai rău caz, într-adevăr, se ajunge la o operație, asta doar în cazul apariției unei infecții. Dar pentru a nu ajunge în acest punct, citiți în continuare cum puteți trata acasă bătăturile.

Leacurile bătrânești, comoditate și eficiență

Putem alege să tratăm o zonă dureroasă cu ajutorul usturoiului.

,,În special usturoiul care apare primăvara şi cel de vară, până în decembrie are efect – are foarte multe fitoncide. Cu cât mai multe fitoncide are usturoiul, adică starea sa proaspătă, cu atât este mai eficient. Practic, el arde straturile groase cornoase ale pielii, îngroşările astea” a declarat dr dermatolog, Angela Laur, în cadrul emisiunii ,,Tinerețe fără bătrânețe”.

Se aplică seara, pe locul afectat, cataplasme cu usturoi ras. Această procedură se repetă până la dispariția bătăturii.

Tratamentele care sugerează aplicarea unor foi de varză sau a unor felii de cartof pe bătătură sunt simple mituri.

De asemenea, ne mai putem folosi și de proprietățile antibacteriene și antioxidante ale cepei. Astfel, trebuie să tăiem o ceapă în două și se o coacem, iar după să o stropim cu oțet de mere. Se aplică ceapa cu oțet pe bătătură, se fixează cu un pansament și se ține timp de 12 ore.

Ulei de ricin, de asemenea, este un tratament ieftin și eficient în tratarea bătăturilor. Asta datorită cantității mari de antioxidanți și antiinflamatori. În acest caz, se unge bătătura cu ulei de ricin, după care se aplică un pansament cu propolis topit.

Specialiștii au descoperit că nu zeama lămâii, ci mai mult coaja fructului conține mai multă vitamina C, precum și uleiuri esențiale și antioxidanți puternici. De asta ne putem ajuta și în tratarea bătăturilor, iar astfel, aplicăm seara coaja pe piele. Înainte de culcare, se pune pe bătătură un pansament cu coajă de lămâie pe care a rămas și puțin miez și îndepărtăm în dimineața următoare.

Ultimul truc la care puteți apela în tratarea afecțiunilor pielii este rostopasca. Deși este bine știut faptul că aceasta este eficientă mai mult în cazul negilor și pistruilor, putem apela la ea și în acest caz. Astfel, se aplică pe bătătură sucul din tulpini proaspete de rostopască. Se poate face de 2 ori pe zi, până vă va disparea complet bătătura.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *