Prima pagină » Culinar » Cartofi noi prăjiți cu usturoi: Rețetă de vară

Cartofi noi prăjiți cu usturoi: Rețetă de vară

17 feb. 2022, 16:33,
în Culinar

Vara se apropie, iar produsele pe care le găsim în timpul ei nu ar trebui ignorate. Bunica făcea mai mereu cartofi noi prăjiți cu mujdei de usturoi.

Pentru unii e un calvar curățatul de cartofi noi, pentru alții în schimb e o activitate ce amintește de copilărie. Acei cartofi gata scoși din pământ ce se spălau bine până rămâneau curați și urmau a fi decojiți de toată familia.

cartofi noi curatati

Cartofii noi au o coajă foarte fină

După cum se știe la cartoful nou, nu este nevoie să tăiați coaja ca în mod normal. Dacă sunt lăsați câteva minute în apă, 3 – 5 minute, nu mai mult, se poate folosi cuțitul și totul se rade fără niciun pic de efort. Unele restaurante au chiar un aparat ce are dimensiuni relativ mici și este compus din câteva perii cu fire dure ce curăță imediat un cartof nou prin frecare.

Cartofi noi prăjiți. Pregătire

După ce ați terminat de curățat cartofii, singur sau cu toată familia, urmează tăierea lor, despre care vreau să mai adaug niște detalii. La restaurante se observă cum cartofii prăjiți sunt toți tăiați la perfecție, iar acasă ies puțin mai diferit. Chiar acest fapt face multă lume să favorizeze mâncarea din oraș, aspectul plăcut.

cartofi noi taiati cu cutitul

Există mai multe tehnici pentru a tăia un cartof

Bunica mea îi tăia direct în mână, mai sunt oameni ce îi taie pe un fundișor de lemn, dar oricum s-ar încerca nu vor ieși ca cei din restaurante. În schimb, vreau să menționez că pe internet se pot găsi niște aparate destul de micuțe și la prețuri chiar accesibile ce pot da tuturor cartofilor aceeași dimensiune. Mecanismul pe care lucrează este adesea simplu, bineînțeles că există și automate cu curent electric, dar cel mecanic poate fi folosit foarte ușor cu mâna și este compus dintr-o cutiuță cu lame dispuse egal și sunt foarte ascuțite.

După care aici puteți merge pe varianta clasică în care se pun în apă până la terminarea tuturor cartofilor sau să alegeți varianta mai lungă unde cartofii se vor face ca la restaurantele mare de tip fast-food prin puțină fierbere în apă cu oțet și zahăr. Sunt mai multe strategii și rețetele variază mult aici în funcție de gusturile fiecăruia. Procesul ulterior fiind înghețarea cartofilor și prăjirea lor înghețați așa cum sunt.

masina pentru taiat cartofi noi prajiti

Există în comerț aparate atât manuale cât și automate pentru cartofii prăjiți

O oală încăpătoare, ulei și puteți aștepta ca totul să se încingă. Știți că oricum s-ar face, gustul e unul plăcut, dar puteți folosi și diverse condimente pentru acești cartofi noi prăjiți. Dintre cele mai preferate de marea majoritate a oamenilor putem menționa mărarul, rozmarinul și chiar cimbrul. Sare și piper, iar mâncarea dumneavoastră cu puțină răbdare la aragaz este gata.

Hai la masă. Mujdei de usturoi

În timp ce ultima serie de cartofi prăjiți este pe foc, se poate începe fără niciun stres pregătirea mujdeiului de usturoi. Puteți încerca un mujdei făcut clasic la mojar, unde fiecare cățel este presat cu pistilul, este o metodă veche și ajută și la încheietura mâinii. Puteți pune smântână pentru a oferi o textură mai cremoasă mujdeiului.

cartofi noi prajiti cu usturoi

O mâncare gustoasă cu un efort minim

Atenție mare la învârtirea într-un singur sens pentru a nu se tăia, la fel ca în cazul în care faceți maioneză. Fără ulei de măsline că face totul amar, doar sare, ulei și smântână. E simplu de făcut și puteți mânca acești cartofi noi prăjiți sub forma unei delicatese foarte simple a copilăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`