Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un preparat savuros și sănătos, ideali sunt niște cartofi noi cu smântână și mărar. Cartofii noi sunt gustoși și pot fi pregătiți în diferite moduri, după preferințe. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să avem în vedere câteva secrete din rețeta de odinioară a bunicii. Iată cum să pregătești o mâncare gustoasă și aromată după cea mai simplă rețetă.
Cartofi noi cu smântână și mărar
Atunci când ne dorim să îi surprindem pe cei dragi cu o mâncare delicioasă, ideali sunt niște cartofi noi cu smântână și mărar. Aceștia sunt ușor de pregătit, au o savoare aparte, iar dacă adăugăm câteva verdețuri prospete, la final vom obține un preparat irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă.
Cartofii noi cu smântână și mărar pot fi făcuți la cuptor, dar la fel de bine pot fi pregătiți într-o tigaie specială. Această mâncare gustoasă este ideală la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Pe lângă acest deliciu, putem face rapid acasă și niște chiftele pufoase cu carne de pui sau de porc. Savuroasele chiftele pot fi servite cu un sos de roșii aromat și dulce-acrișor.
Când vine vorba de rețetele de mâncare cu cartofi, gospodinele se întrec în tot felul de secrete culinare. Cartofii noi făcuți cu smântână și mărar proaspăt sunt delicioși și recomandați chiar și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentațe echilibrată și sănătoasă. Acest preparat se servește cu o pâine de casă pufoasă și gustoasă făcută după rețeta tradițională a bunicii. Cartofii noi pot fi gătiți în diferite moduri și putem transforma rapid o mâncare simplă într-un adevărat spectacol culinar.
Rețeta cu care vei obține o mâncare adorată de toți cei de la masă
Pentru savuroșii cartofi noi cu smântână și mărar vom avea nevoie de 500 g de cartofi noi, 300 ml de smântână, 1 gălbenuș, 250 ml de supă de pui și 2 legături de mărar proaspăt.
Mai întâi se spală cartofii noi cu tot cu coajă și se lasă la scurs. După aceea se pun la fiert în supă de pui. Se adaugă sare și se lasă la fiert până când supa de pui scade, iar cartofii capătă o savore aparte. Într-un bol se bate gălbenușul împreună cu smântâna, apoi se toarnă compoziția obținută peste cartofii noi și se amestecă ușor. Când cartofii sunt aproape gata, se pune mărarul proaspăt tocat mărunt. Se ia de pe foc oala și se lasă cartofii la răcit pentru a putea fi serviți. Cu siguranță vom obține o mâncare gustoasă și aromată care îi va cuceri pe toți cei de la masă.
Pentru a oferi acestui preparat o savoare aparte putem adăuga pe lista ingredientelor și puțin usturoi, iaurt, piper măcinat și pătrunjel proaspăt.
Cartofii noi cu smântână și mărar sunt savuroși, au o aromă aparte și sunt pe placul multora dintre noi. Această mâncare poate fi făcută la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.