Prima pagină » Culinar » Garnituri » Cartofi la cuptor cu smantana si branza
Cartofi la cuptor cu smantana si branza

Cartofi la cuptor cu smantana si branza

27 mai 2015, 11:16,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:15415;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

cca 700 gr cartofi
4 oua fierte tari
1 ceapa medie
1 catel de usturoi
cca 170 gr sunca
1 lingurita mustar
200 gr smantana
1 lingurita ulei de masline
cateva frunze de patrunjel, proaspat tocate
o mana de branza data pe razatoare
piper
sare
un sfert de cubulet Knorr

Mod de preparare:

Curata, spala si fierbe cartofii. Soteaza ceapa cateva minute, apoi pune si usturoiul. Potriveste de piper si sare si adauga si cubuletul de Knorr.
Marunteste sunca si ouale. Pune smantana peste ceapa, potriveste iarasi de piper si sare, adauga mustarul, apoi sunca, ouale si patrunjelul.
Taie cartofii in felii mai groase. Greseaza o tava cu ulei de masline, pune un strat de felii de cartofi, apoi din mixul cu oua si sunca, iarasi cartofi, iarasi mix si tot asa pana la final. Inainte de a baga in cuptor, presara branza.
Baga in cuptorul incins la 200 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`