Prima pagină » Culinar » Cartofi fierți și prăjiți de post. Cum poți obține crustă aurie, cu o savoare unică

Cartofi fierți și prăjiți de post. Cum poți obține crustă aurie, cu o savoare unică

28 nov. 2023, 13:23,
BZI.ro, în Culinar

Este important să știm cum să facem cartofi prăjiți delicioși, fiindcă aceștia pot fi alăturați multor feluri de mâncare. În continuare, îți vom prezenta o rețetă deosebită de cartofi fierți și prăjiți care sunt crocanți la exterior, dar pufoși și cremoși în interior, și au o savoare unică. Acest preparat de bază poate fi pregătit pe jumătate în avans, pentru o mai mare comoditate atunci când organizezi o masă tradițională sau doar pentru un răsfăț rapid în mijlocul săptămânii.

Cartofii fierți și prăjiți, crocanți la exterior și pufoși în interior

Rețeta de cartofi prăjiți este una dintre primele rețete pe care le preparăm atunci când învățăm să gătim. Cu toate acestea. Pentru a ieși perfecți, adică pentru a fi crocanți, aurii și delicioși, trebuie să ținem cont de anumite trucuri. În continuare vei afla ce varietate de cartofi să alegi, cum să îi fierbi în prealabil, cât ulei să folosești și cum să obții acea crustă aromată, și incredibil de delicioasă. Odată ce ai perfecționat aceste delicatese mici, îi vei face cu ochii închiși data viitoare.

Dacă nu știai că poți pregăti cartofi prăjiți în avans, afla nu doar că este posibil, ci este și o scurtătură care îți va ușura munca atunci când ești stresat că trebuie să gătești cina pentru mai multe persoane. Astfel că poți pregăti acești cartofi fierți și prăjiți cu o zi înainte, doar fierbându-i (asta înseamnă că tot ce trebuie să faci este să îi pui în tigaie înainte de a-i servi).

Rețetă și sfaturi de preparare

Pentru a prepara cei mai delicioși cartofi, vei avea nevoie de ulei de floarea-soarelui (astfel încât să acopere cartofii), pudră de ceapă (pentru aromă) și sare de mare după gust. Curăță și taie cartofii, apoi fierbe-i timp de aproximativ 10 minute. Scurge-i și lasă-i să se usuce și să se răcească. Într-o tigaie încăpătoare, adaugă mai mult ulei de floarea-soarelui, pudră de ceapă și sare. Agită bine tigaia, ținând de capac. După ce uleiul a devenit foarte fierbinte, adaugă cartofii și agită din nou tigaia, și lasă-i la prăjit până devin aurii și crocanți.

Alegerea soiului de cartofi pentru cartofii va face o mare diferență în rezultatul final. Alege un soi care, atunci când este prăjit, devine moale și pufos în interior, dar crocant la exterior, precum Maris Piper, King Edward sau Rooster. Cartofii pentru salată sau cei pentru fiert nu vor funcționa bine, deoarece au tendința de a se usca. Recomandăm să tăiați cartofii pe lungime pentru că astfel stratul crocant de la exterior se va prăji uniform, deoarece există o suprafață mai mare care atinge tigaia.

Fii atent la cartofi atunci când fierb, pentru că dacă sunt tăiați un pic mai mici, ar putea să ia mai puțin de 10 minute în fierbere, și trebuie să ai grijă să nu se dezintegreze. Această tehnică simplă duce la obținerea celor mai delicioși cartofi fierți și prăjiți, moi și cremoși în interior, și aurii și crocanți la exterior. Poți să-i consumi așa cum dorești – simpli sau cu ouă la micul dejun, alături de pui la cuptor sau orice alt fel principal, sau ca un topping delicios pentru supă cremă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *