Prima pagină » Culinar » Cartofi cu carne tocată la cuptor. Rețeta unui preparat savuros

Cartofi cu carne tocată la cuptor. Rețeta unui preparat savuros

09 ian. 2024, 17:14,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim o mâncare gustoasă cu doar câteva ingrediente, putem face niște cartofi cu carne tocată la cuptor. Aceștia merg de minune cu o salată asortată cu legume și verdețuri proaspete, dar și cu un sos de roșii cu usturoi. Acest deliciu culinar se face la fel ca o musaca, însă dacă adăugăm câteva condimente aromate, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Câteva porții cu cartofi cu carne tocată la cuptor sunt ideale la mesele festive și nu numai. Iată rețeta unui preparat savuros.

Cartofi cu carne tocată la cuptor

Când vine vorba de delicioasele mâncăruri făcute cu cartofi și carne, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la gustoșii cartofi copți cu ceapă caramelizată sau până la musacaua cu carne tocată, toate sunt pe placul multora dintre noi. Rețetele cu cartofi sunt versatile, incredibil de gustoase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Un preparat culinar gustos, rafinat și aromat este cel cu cartofi cu carne tocată la cuptor.

Acest deliciu se face rapid, cu ingrediente alese cu grijă, dar și cu un strop de îndemânare. Cartofii cu carne tocată la cuptor pot fi făcuți la mesele de sărbătoare în familie, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de savoarea unui preparat sățios și sănătos. Pentru iubitorii de mâncăruri gustoase putem face și un escalop de pui cu ciuperci. Rețeta este simplă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul va fi garantat. Cartofii cu carne tocată la cuptor sunt delicioși și apreciați de toți cei de la masă.

Rețeta cu care vei obține o mâncare delicioasă

Pentru câteva porții de cartofi cu carne tocată la cuptor vom avea nevoie de 1 kg de cartofi, 500 g de carne tocată de porc, 1 ceapă, 4 căței de usturoi, 250 g de cașcaval, 6 roșii cherry, 1 legătură de pătrunjel proaspăt, 1 legătură de mărar proaspăt, sare, piper, boia, 6 linguri de ulei.

Mai întâi vom curăța cartofii, ceapa și usturoiul. Ceapa se toacă mărunt, iar cartofii și usturoiul se taie rondele. Mărarul și pătrunjelul se toacă și ele mărunt. Într-un castron mare se pune carnea tocată împreună cu boiaua, piperul și sarea și se amestecă foarte bine. Ulterior se pune ceapa și usturoiul, iar la final pătrunjelul și mărarul. Se amestecă din nou totul pentru a obține o carne tocată aromată.

Feliile de cartofi se pun într-un bol în care turnăm uleiul și sarea. Cașcavalul se dă prin răzătoare. Se unge o tavă de copt cu ulei și se așază cartofii tăiați rondele pe două straturi. După aceea se adaugă toată compoziția de carne tocată, cașcavalul ras, apoi deasupra se mai pune un strat de cartofi. Roșiile se spală și se taie în jumătăți. După ce tava cu cartofi și carne a stat la cuptor timp de 30 de minute, se adaugă deasupra pătrunjelul și mărarul tocat apoi un pic de cașcaval ras și jumătățile de roșii cherry. Când totul este gata, se scot cartofii cu carne tocată din cuptor și se lasă la răcit apoi se porționează pentru servire.

Rețeta de cartofi cu carne tocată la cuptor este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe. Acest deliciu culinar este ideal la orice masă și la orice ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *