Prima pagină » Culinar » Cartofi copți la cuptor, umpluți cu brânză de burduf și șunculiță. Rețeta care o să fie pe placul întregii familii!

Cartofi copți la cuptor, umpluți cu brânză de burduf și șunculiță. Rețeta care o să fie pe placul întregii familii!

13 ian. 2025, 12:48,
Redacția BZI în Culinar

Cartofii umpluți la cuptor cu brânză de burduf și șunculiță sunt o rețetă pe cât de ușoară, pe atât de gustoasă care se face cu ingrediente la îndemână. Aceștia merg tare bine cu o salată alături și sunt perfecți pentru masa de prânz, seara la cină și chiar la pachetul de la serviciu dacă ai un cuptor cu microunde la care să îi încălziți.

Cartofii copți sunt gustoși și simpli, dar umpluți cu multe brânzeturi, șunculiță, ciuperci sau alte ingrediente, în funcție de gusturi, sunt extrem de gustoși. Pentru ca aceștia să iasă perfecți trebuie să alegi cartofi mari, sănătoși, fără pete sau fără să fie încolțiți.

Cartofi copți la cuptor, umpluți cu brânză de burduf și șunculiță

Totul pornește de la câțiva cartofi fierți și răciți, ca să fie mai ușor de tăiat în două și de scobit la interior fiecare jumătate. Apoi rumenește n tigaie câteva cuburi de șunculiță pentru a căpăta un gust mai bun.

Se amestecă șunculița cu brânza de burduf și cu miezul scobit de la cartofi și se condimentează cu ce vă place. Se poate pune sare, piper, usturoi, semințe de chimen, mărar și paprika afumată.

Cu acest nemaipomenit de gustos amestec se umplu jumătățile de cartofi. Poți să le umpli cu vârf, pentru că oricum, la cuptor brânza se va înmuia și umplutura se va așeza frumos în scobiturile cartofilor. Așază cartofii umpluți în tavă, trebuie să presari fără zgârcenie cașcaval ras și la cuptor cu ei până se rumenesc și se topește delicios cașcavalul de deasupra!

Când îi vei scoate din cuptor vor fi aurii și mirosi amețitor de bun, așa, ca la mama acasă. Și de nu ți-ar fi foame chiar deloc, și de ai fi la dietă, și de ți-ai fi propus să ții post negru în ziua aia și tot n-ai putea rezista unei asemenea tentații.

Ca gramaj, ai nevoie de 3 cartofi fierți și răciți; 100 g brânză de burduf; 100 g șunculiță la alegere; 50 g cașcaval; 1-2 caței de usturoi; mărar proaspăt; ½ linguriță boia de ardei (dulce, iute, afumată); sare și piper după gust.

Trucuri pentru cartofi copți perfect

Cartofii roșii sunt, fără îndoială, cei mai buni cartofi pentru copt. Există numeroase soiuri de cartofi roșii, dar toate au un raport ridicat de amidon, dar și umiditate pentru a produce un interior mai uscat și mai pufos.

De asemenea, asigură-te că tuberculul nu are prea mulți muguri ș că nu are o nuanță verzuie. Aceste două lucruri sunt un indiciu al unei concentrații de glicoalcaloizi, care sunt toxici în cantități mai mari. Așadar, este mai bine să alegi tuberculi cât mai curați.

Britanicii și australienii au un nume pentru cartofii copți și anume jacket potatoes, practic niște cartofi cu jachetă. Dacă vrei ca haina sau coaja cartofului tău să fie foarte crocantă și delicioasă, unge-l cu ulei de măsline sau unt topit și presară sare. Sau unge-l cu o bucată de slăninuță.

Poate că arată delcioși și frumos gătiți în folia de aluminiu, dar aceasta și cartofii copți nu sunt prieteni. Făcând acest lucru, vei avea niște cartofi aburiți, coaja nu va mai fi crocantă.

Cea mai bună metodă este să îi așezi direct pe grătarul cuptorului pentru a permite aerului să circule în jurul lor și, prin urmare, să se gătească uniform. Prin urmare, trebuie să eviți folia de aluminiu atunci când faci cartofi umpluți la cuptor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 ianuarie 2025
27 ianuarie 2025