Prima pagină » Culinar » Cartofi aurii la cuptor. Secretul pentru o crustă crocantă

Cartofi aurii la cuptor. Secretul pentru o crustă crocantă

16 ian. 2024, 10:08,
în Culinar

Savuroșii cartofi aurii la cuptor sunt ideali de pregătit la orice masă. Aceștia sunt gata în câteva minute și avem nevoie de puține ingrediente. Cartofii aurii la cuptor pot fi serviți simpli sau împreună cu o friptură fragedă și aromată. Iată secretul pentru a obține niște cartofi cu o crustă crocantă la exterior și cu un interior pufos.

Cartofi aurii la cuptor

Dacă vrem să pregătim un preparat culinar ușor, gustos și aromat, putem face niște cartofi aurii la cuptor. Aceștia se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Pentru a le oferi o savoare deosebită, trebuie să adăugăm condimente aromate și verdețuri proaspete.

Cartofii aurii făcuți la cuptor sunt ideali de servit simpli, dar și împreună cu o friptură fragedă și suculentă. La fel de bine putem mânca o porție de cartofi aurii cu o salată de verdețuri proaspete. Pe lângă acest deliciu putem pregăti rapid și niște ciuperci la cuptor.

Ciupercile pot fi umplute cu cașcaval sau cu legume, dar și cu carne de pui. Ciupercile umplute sunt fragede, suculente, sățioase și sănătoase. Rețetele sunt simple, delicioase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Cartofii aurii la cuptor sunt savuroși și merg de minune la orice masă și la orice ocazie. Putem servi cartofii crocanți cu o salată de verdețuri sau cu un sos de roșii cu usturoi.

Rețeta unui preparat delicios

Pentru câteva porții de cartofi aurii la cuptor vom avea nevoie de 2 kg de cartofi, 5 linguri de ulei de măsline, câteva frunze de rozmarin, 3 căței de usturoi, jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, frunze de pătrunjel proaspăt, piper măcinat și sare.

Se pune într-o oală apă și se lasă la foc potrivit, iar când apa începe să fiarbă se pun cartofii curățați și tăiați apoi se adaugă sare și bicarbonat. Verificăm dacă au fiert cartofii cu ajutorul unei furculițe. Între timp vom amesteca uleiul de măsline cu rozmarinul, usturoiul și piperul măcinat și vom pune compoziția într-o tigaie cu puțin ulei încins. Când usturoiul se călește, se scoate usturoiul cu rozmarin într-un bol și se păstrează pentru a condimenta cartofii mai târziu.

Se scurg cartofii după ce au fiert apoi se răstoarnă într-un bol mare pentru a-i condimenta cu sare și piper. Punem și câteva linguri de ulei și amestecăm ușor. Se transferă cartofii într-o tavă și se lasă la copt pentru a deveni crocanți la exterior și pufoși la interior. Când sunt gata se răstoarnă cartofii într-un bol mare apoi se pune amestecul de usturoi cu rozmarin și puțin pătrunjel tocat. Se mai potrivește gustul cu sare și piper apoi se servesc imediat.

Cartofii aurii la cuptor pot fi serviți simpli sau ca garnitură alături de o friptură frragedă și aromată. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final vom obține un adevărat deliciu. Cartofii aurii sunt delicioși și merg serviți la orice masă și la orice ocazie alături de alte preparate culinare. Rețetele cu cartofi sunt versatile și la îndemâna oricui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *