Prima pagină » Eveniment-Social » Carte despre plantele care vegetează pe soluri sărate, coordonată de un cadru didactic al Universității „Cuza” din Iași, publicată în prestigioasa editură Springer
Carte despre plantele care vegetează pe soluri sărate, coordonată de un cadru didactic al Universității

Carte despre plantele care vegetează pe soluri sărate, coordonată de un cadru didactic al Universității „Cuza” din Iași, publicată în prestigioasa editură Springer

18 feb. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Carte coordonată de un cadru didactic de la Facultatea de Biologie, publicată în prestigioasa editură Springer. Aceasta este intitulată „Handbook of Halophytes. From Molecules to Ecosystems towards Biosaline Agriculture”. Aici, editor-șef este conf. univ. dr. asociat Marius-Nicușor Grigore, în cadrul Școlii Doctorale a Facultății de Biologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași și redactor în cadrul Editurii Universității „Cuza”

Un cadru didactic de la Facultatea de Biologie a publicat în prestigioasa editură Springer. Cartea este intitulată „Handbook of Halophytes. From Molecules to Ecosystems towards Biosaline Agriculture” și îl are ca editor-șef pe conf. univ. dr. asociat Marius-Nicușor Grigore, în cadrul Școlii Doctorale a Facultății de Biologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și redactor în cadrul Editurii UAIC.

„Handbook of Halophytes. From Molecules to Ecosystems towards Biosaline Agriculture”, al cărui editor-șef este conf. univ. dr. Marius-Nicușor Grigore, universitar asociat în cadrul Școlii Doctorale a Facultății de Biologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași și redactor în cadrul Editurii UAIC, a fost recent publicată on-line de prestigioasa editură Springer. Lucrarea reprezintă o resursă unică în ceea ce privește cunoașterea halofitelor (plante adaptate condițiilor de viață pe solurile sărate), fiind abordate subiecte importante legate de biologia acestora, inclusiv biochimie, genetică și genomică.

Handbook-ul reunește contribuțiile unor renumiți specialiști din lume în domeniul halofitelor

Handbook-ul reunește contribuțiile celor mai renumiți specialiști din lume în domeniul halofitelor (plantă adaptată condițiilor de viață pe solurile sărate), fiecare subiect abordat fiind explicat în detaliu și examinat din diferite unghiuri. De asemenea, sunt oferite informații despre utilizarea halofitelor, punând în evidență potențialul agriculturii biosaline într-un mediu aflat mereu în schimbare. Cartea, care reunește 102 capitole, conf. univ. dr. Marius-Nicușor Grigore fiind autor principal la 7 dintre acestea, are 2.800 de pagini și 520 de ilustrații și va fi tipărită în vara acestui an, în 3 volume.

Halofitele, plantele care vegetează pe soluri sărate, trezesc în ultima vreme un interes deosebit

Halofitele, plantele care vegetează pe soluri sărate, trezesc în ultima vreme un interes deosebit, deoarece agricultura modernă se confruntă de multă vreme cu probleme stringente, printre care și salinizarea suprafețelor agricole. Acest interes a condus și la individualizarea unei științe noi, halofitologia, știința dedicată studiului interdisciplinar al plantelor care sunt legate, într-un fel sau altul, de salinitatea ridicată a mediilor în care ele vegetează. Pe acest plan, conf. univ. dr. Marius-Nicușor Grigore este unul dintre cei mai apreciați în acest domeniu de cercetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`