Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Carnea midiilor, leac in numeroase boli
Carnea midiilor, leac in numeroase boli

Carnea midiilor, leac in numeroase boli

17 feb. 2015, 00:36,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:54905;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Midiile sunt considerate, alaturi de creveti, languste, homari, crabi, sepii, caracatite si alte fructe de mare, adevarate delicatese. Primii care au folosit proprietatile medicinale ale midiilor au fost chinezii. Si astazi carnea molustei este considerata medicament, fiind utilizata mai ales in boli oncologice, cardiovasculare, oculare, ginecologice.

Citeste si: Beneficiile fructelor de mare

Carnea de midii este o sursa de proteine de calitate inalta si abunda in fosfatide, care au un efect benefic asupra activitatii ficatului. Midiile sunt bogate in acizi grasi polinesaturati, substante care maresc activitatea creierului si stabilizeaza vederea. De asemenea, carnea de midii contine un numar mare de microelemente, printre care cupru, cobalt, iod, mangan, zinc, aminoacizi si vitaminele PP, B1, B6, B2, E, si D. Iata cateva dintre beneficiile midiilor:

1. Previn cancerul
La fel ca majoritatea fructelor de mare, si midiile, spun specialistii, contin seleniu. Acest mineral are rol de antioxidant si protejeaza impotriva bolilor cardiace si a cancerului de prostata, fiind recomandat mai ales barbatilor.

2. Pastreaza inima sanatoasa
Acizii grasi esentiali au efecte benefice asupra sanatatii inimii si vaselor de sange in special. Aceste grasimi bune care scad nivelul colesterolului in sange, au efect antiinflamator, usor efect antihipertensiv, ajuta la imbunatatirea functiilor inimii si joaca un rol esential in dezvoltarea creierului.

3. Previn anemia feripriva
Midiile fac parte din alimentele cu continut foarte bogat in fier (mai mult decat spanacul) si in cupru. Organismul uman are nevoie zilnic de 1 mg fier, element extrem de important, care intra in compozitia sangelui.

Sursele cel mai bogate in fier sunt alimentele de origine animala, in special in carne, acolo unde se gaseste fierul hemic, usor absorbabil. Spre deosebire de fierul de origine vegetala, nonhemic, acesta nu are nevoie de un alt element, spre exemplu vitamina C, pentru a fi asimilat. Midiile contin cea mai mare cantitate de fier hemic.

4. Atenueaza durerile oculare
Degenerescenta maculara, principala cauza de orbire in randul persoanelor de varsta a treia, ar putea fi prevenita prin consumarea unei portii de stridii sau midii de cel putin doua ori pe saptamana. Acestea contin zinc, care impiedica pierderea progresiva a vederii.

De asemenea, sunt o sursa excelenta de vitamina E, care ajuta la mentinerea acuitatii vizuale. Carnea proaspata a midiilor are si efect decongestionant, ceea ce o face deosebit de utila in dureri locale, eczema, edem, hematoame provocate de lovituri, dar si in caz de congestie a globilor oculari.

5. Vindeca ulcerul gastrointestinal
Midiile de apa sarata au o actiune directa asupra stomacului si aparatului urinar, iar medicii spun ca un consum regulat de carne de scoici este medicamentul-minune pentru tratarea ulcerului gastrointestinal.

6. Vindeca tusea expectoranta si dureile gastrice
Cochilia midiilor si a scoicilor reprezinta substanta de baza pentru un leac natural, inventat tot de chinezi. Tamaduitorii locali coceau carapacele acestor moluste si apoi le macinau foarte fin. In cazul celor de apa dulce, indepartau in prealabil pelicula inchisa la culoare de la suprafata cochiliei.

Astazi, pulberea obtinuta dupa procedeul chinezesc se regaseste in farmacii si in magazine naturiste sub forma de pilule si comprimate combinate, insa, in vechea traditie chineza, pulberea se punea direct pe locul afectat de durere si de inflamatie. Praful carapacelor este indicat in diabet, tuse expectoranta, dureri gastrice.

7. Trateaza arsurile
Pentru a trata arsurile grave se amesteca praful obtinut in urma macinarii carapacei cu untura, grasime de porc sau de pasare.

8. Alunga oboseala
Leacurile care au la baza pulbere de scoica mai sunt folosite in medicina traditionala chineza pentru stari de oboseala, cand efectul pulberei este potentat de usturoi.

Sursa: taifasuri.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *