Carne sub plapuma gatita la cuptor este nemaipomenit de buna. Inca de la inceput va spunem ca aceasta reteta va fi preferata barbatilor.
Diversificati meniul zilnic cu o reteta noua de carne la cuptor. Carnea este acoperita cu mai multe straturi de legume si cascaval. Asadar, va prezentam o reteta rapida, incredibil de gustoasa, foarte suculenta si apetisanta. Aceasta mancare este perfecta pentru pranz sau cina, are niste arome deosebite si este si satioasa.
Rasfatati-va familia cu o mancare extraordinara – carne sub plapuma!
Ingrediente:
– 1 kg de carne de porc
– 3 cepe
– 3 rosii
– 3 cartofi
– 3 linguri de maioneza
– 4 catei de usturoi
– 250 g de cascaval tare
– verdeata tocata marunt
– sare si piper negru macinat dupa gust
Cum se prepara reteta de carne sub plapuma:
1. Incepem cu pregatirea si dozarea ingredientelor. Apoi, taiati carnea felii mari si asezonati-o cu sare si piper. Totodata, radeti cartofii si cascavalul prin razatoarea mare, taiati ceapa inele, iar rosiile se taie semi-inele.
2. Luati o tava emailata mai inalta sau din sticla termorezistenta, o ungeti cu ulei, dupa care asezati ingredientele in straturi: Intai feliile de carne, apoi inelele de ceapa si deasupra cartofii rasi. Ungeti rosiile cu maioneza si asezati-le deasupra cartofilor. Dati apoi tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius timp de 40 de minute.
3. Cand a trecut timpul, nu opriti cuptorul. Scoateti tava, presarati usturoiul pisat deasupra dupa care acoperiti totul cu cascaval ras din belsug. Mai puneti la cuptor inca 5 minute.
4. Inainte de servire presarati mancarea cu verdeata tocata. Pofta buna!