Ingrediente:
1 kg carne de rata
morcovi
patrunjel
telina
80 g ceapa
100 ml ulei
50 ml vin alb sec
50 ml suc de rosii
zeama de lamaie
1 foaie de dafin
25 g faina
25 g zahar
150 g masline
1 frunza de telina
sare
Mod de preparare:
Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoare cu gauri mari, se calesc in ulei, 2 minute, la foc mic si apoi se pun bucatile de carne de rata. Se amesteca si se pune putina apa fierbinte si o lingurita rasa de sare. Cratita se introduce in cuptor acoperita si se lasa la foc mic pana se inmoaie bine carnea si zarzavatul, completand cu lichid daca scade. Dupa ce au fiert, bucatile de carne se scot pe o farfurie, iar zarzavatul se trece prin sita. Sosul se pune din nou in cratita, impreuna cu bucatile de carne, foaia de dafin, piper, faina se freaca cu sucul de rosii, vinul si zaharul care a fost caramelizat, separat, apoi stins cu 2-3 linguri de apa fierbinte (se lasa pana se topeste, apoi se adauga la sos). Pentru aroma se pune frunza de telina, apoi se completeaza sosul cu apa si se adauga maslinele. Mancarea se da la cuptor 20-30 minute. Apoi, se potriveste gustul cu sare si zeama de lamaie.
sursa: cepapam