Dacă ești în căutare de carne de porc ieftină înainte de Crăciun, atunci ar fi bine să faci o vizită la LIDL pentru că prețul este unul fantastic. Vorbim despre spată de porc, sau pulpă de porc.
Asta în contextul în care carnea de porc românească este spre dispariție în piețe, iar fermierii susțin că sunt importuri chiar de 80% pe piața românească.
Carne de porc ieftină înainte de Crăciun la LIDL
LIDL oferă oferte atractive pentru carnea de porc cu o săptămână înainte de Crăciun, având prețuri competitive pe piață. Pe măsură ce sărbătorile se apropie, carnea de porc este printre produsele cele mai căutate de români. Anul acesta, prețul cărnii de porc este mai accesibil, pentru ca toți consumatorii să își poată permite să o cumpere. Retailerul german pune la dispoziție carne de porc ambalată în vid, iar un pachet de 3 kilograme costă 56,35 lei, adică 17,90 lei pe kilogram.
Alte oferte includ pulpa de porc fără os la 1,79 lei/100g și spata de porc la 1,69 lei/100g. Cârnații de porc sunt și ei în promoție, cu un preț redus de la 24,99 lei la 19,99 lei pe kilogram până în ajunul Crăciunului. De asemenea, amestecul pentru piftie se vinde cu 0,99 lei pentru 100 de grame.
Cei care iubesc slănina vor găsi un preț mai mic decât în piețele tradiționale. La LIDL, 100 de grame de slănină costă 1,59 lei. În plus, 10 metri de mațe de porc sunt disponibile la prețul de 4,99 lei, iar membranele pentru porc se vând cu 3,99 lei fiecare. Pentru o surpriză specială de Crăciun, românii pot cumpăra purceluși de lapte la 4,99 lei pentru 100 de grame.
Caserola de 900 de grame de carne tocată de porc, ideală pentru sarmale, se vinde cu 16,99 lei. În plus, cozonacul, un produs tradițional de Sărbători, costă 34,99 lei. Aceste oferte sunt valabile până în ajunul Crăciunului, în limita stocurilor disponibile.
Ce prețuri la carne și produse tradiționale găsim în piețele din România
În trecut, jumările erau considerate un preparat simplu, accesibil oricui, însă astăzi au ajuns să fie o adevărată delicatesă, iar cererea mare a determinat creșterea semnificativă a prețurilor. Astfel, mulți români nu mai pot să le cumpere cu aceeași ușurință ca înainte.
Pentru mulți dintre români, Crăciunul înseamnă o masă tradițională plină de preparate din carne, iar jumările sunt esențiale. Totuși, prețul lor a crescut semnificativ, iar un kilogram poate depăși 100 de lei, ceea ce le face mai puțin accesibile pentru mulți consumatori.
Șoriciul, care a devenit și el o delicatesă scumpă, se vinde cu aproximativ 15 lei pentru 100 de grame, adică 150 de lei pe kilogram. În comparație, ceafa de porc din Spania costă 30 de lei pe kilogram, în timp ce ceafa românească poate ajunge la 40 de lei. Se estimează că, pe măsură ce sărbătorile se apropie, prețurile vor continua să crească. De exemplu, mușchiul de porc, care costă acum 40 de lei pe kilogram, va ajunge la 46 de lei.
În primele șase luni ale anului, România a importat 145.000 de tone de carne de porc, în valoare de aproximativ 500 de milioane de euro. Așadar, avem carne de porc ieftină înainte de Crăciun la LIDL, carne care este din import.
Din cele 3 kg. de carne din punga 1/2 este apa. Daca apucati orce casoleta de un colt vedeti un lichid roziu. Carnea nu lasa nici un fel de lichid. Abia ce vedeti in poza, este carne fara apa.