Prima pagină » Culinar » Carne de iepure la cuptor – Cum se marinează și se rumenește
Carne de iepure la cuptor - Cum se marinează și se rumenește

Carne de iepure la cuptor – Cum se marinează și se rumenește

13 ian. 2021, 13:53,
în Culinar

Carne de curcan sau de pui mâncăm des. Ce zici însă de nişte carne de iepure la cuptor? Bineînţeles, ai nevoie de carne de la un animal cât mai tânăr, pentru a fi fragedă.

Lista de ingrediente cuprinde produse pe care oricum le foloseşti pentru marinarea cărnii. Aşadar, deja le ai în casă. Carne de iepure găseşti, cel mai adesea, fie în supermarket, fie la măcelărie. Spor la gătit!

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne de iepure
  • 2 linguri muştar cu boabe
  • 2 linguri muştar Dijon
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 80 ml vin alb sec
  • 250 ml smântână lichidă pentru gătit (15% grăsime)
  • 1 linguriţă tarhon uscat
  • 1 linguriţă rozmarin uscat
  • piper
  • sare

Mod de preparare carne de iepure la cuptor:

Mai întâi taie carnea în bucăţi de mărime potrivită. Spală-le bine şi lasă-le la scurs. Pune peste carne: piperul, sarea, mustarul, smântâna lichidă şi uleiul. Amestecă, apoi adaugă şi: usturoiul dat pe răzătoare, rozmarinul şi tarhonul. Amestecă pentru a se omogeniza şi pentru ca bucăţile de carne să aibă cât mai multă savoare. Acoperă vasul cu folie şi bagă-l în frigider pentru circa o oră.

Unge cu ulei o tavă de cuptor, pune bucăţile de carne în ea şi toarnă vinul este carne. Acoperă tava cu folie de aluminiu, după care bag-o în cuptorul încins la 180-190 de grade Celsius. În momentul în care furculiţa pătrunde uşor în carne, îndepărtează folia. Bagă tava înapoi în cuptor, dar de data aceasta pentru numai 10-15 minute, cât să se rumenească.

Serveşte această carne de iepure la cuptor cu garnitura preferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`